Google yapay zeka destekli fotoğraf baskı hizmeti durduruluyor - Haberler - indir.com

Google yapay zeka destekli fotoğraf baskı hizmeti durduruluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 12:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Şirket, GooglePlus, Allo, YouTube Gaming gibi birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılan hizmetlerini durdurarak büyük tepkiye sebep olmuştu. Google, geçtiğimiz aylarda tanıtımını yaptığı yapay zeka destekli fotoğraf baskı hizmeti ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Google yapay zeka destekli fotoğraf baskı hizmeti durduruluyor

Bugüne kadar Chromecast Audio, Inbox gibi toplamda 202 hizmetini durduran şirket, bu konuda birçok kullanıcının sorun yaşamasına sebep olmuştu. Aktif olarak kullanılan sistemlerini de sebep belirtmeden tarihin tozlu raflarına kaldıran firma, kullanıcıların güvenini yitirmesine sebep oldu. 

Google Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacakGoogle Stadia yakında tüm Android cihazlar için yayımlanacak

Geçtiğimiz aylarda duyurulan ve kaç kişi tarafından kullanıldığı açıklanmayan fotoğraf baskı hizmetini de durdurma kararı alan Google, 30 Haziran itibariyle yeni kullanıcı kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Şirket, aylık 8 dolar vererek en iyi 10 fotoğrafı tespit ederek baskı almanızı sağlayan hizmet hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Yetkililer konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

Bu hizmeti geliştirmeyi ve daha yaygın hale getirmeyi umuyoruz.

Her ne kadar hizmet durdurulacak olsa da şirket, bu açıklamanın ardından yeni bir hizmeti ile kullanıcılarının karşısına çıkacak ya da var olan hizmeti daha da geliştirecek.

Bazı analistler bu hizmetin pandemi sürecinde ortaya çıktığı için birçok kişi tarafından tercih edilmediğini ve firmanın zamanlama konusunda büyük bir hata yaptığını belirtiyor. 


Google Gmail servisinin güvenliğini arttırıyorGoogle Gmail servisinin güvenliğini arttırıyor

PAYLAŞ