Google Workspace artık ücretsiz - Haberler - indir.com

Google Workspace artık ücretsiz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-15 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider ismi Google tarafından aktarılan bilgilere göre Workspace, ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

G Suite markası altında özellikle de işletmeler için depolama, dokümantasyon ve iletişim çözümleri sunan Google'ın G Suite adını bırakarak yoluna Google Workspace olarak devam edeceği geçtiğimiz yıl Ekim ayında dile getirilmişti. Google tarafından aktarılan bilgilere göre Google Workspace, ücretsiz olarak kullanıcıların kullanımına açılacak. Normal şartlar altında işletmeler için ve ücretli olarak kullanıma sunulan Google Workspace, bugünden itibaren ücretsiz Google hesapları için de kullanılabilir halde olacak. İş odaklı bir üretkenlik platformu olarak kullanıcılara sunulan Google Workspace'in içinde Gmail, Google, Takvim, Google Drive, Docs, Sheets, Slides, Meet ve Chat gibi Google çözümleri yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunulan Workspace'in premium özellikleri kullanabileceğiniz ücretli bir versiyonu da sunulacak.

G Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktıG Suite yerini yeni özelliklerle beraber Google Workspace'e bıraktı

Söz konusu bu ücretli seçeneğin fiyatının ne kadar fiyat olacağı ile ilgili ise şu an için herhangi bir bilgi aktarılmadı. Google Workspace'in ücretli versiyonu ilk aşamada ABD, Kanada, Meksika, Avusturya, Brezilya ve Japonya ülkeleri için aktif olarak kullanıma sunulacak. Google Workspace'in ücretli seçeneğinin içinde akıllı rezervasyon hizmetleri, profesyonel görüntülü toplantılar ve kişiselleştirilmiş e-posta pazarlaması gibi daha pek çok özellik olacak. 

Google tarafından konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklama ile beraber Google Workspace için yeni özellikler duyurduğunu da belirtmek gerekir. Söz konusu bu özellikler arasında özel konuşmalar yapabileceğiniz Google Spaces özelliği de bulunuyor. Google Spaces ile beraber Google Workspace'in Slack benzeri özellikler kazanması amaçlanıyor. Google Spaces'in hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanıcıların erişime açık olacağını da belirtmek gerekir. 

Google Meet'e de gelen güncelleme ve yeni özellikler kazanan çözümler de arasındadır. Google Meet'e eklenen özellikler arasında ise arkadaş modu, yeni denetleme kontrolleri ve güncellenmiş takvim kısmıdır. 

 


Google Workspace, iş deneyimi artıran adımlar atıyorGoogle Workspace, iş deneyimi artıran adımlar atıyor
Google Stadia'ya Android TV desteği geldiGoogle Stadia'ya Android TV desteği geldi
Yenilenen Google Play Store beğenilmediYenilenen Google Play Store beğenilmedi

PAYLAŞ