Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi! - Haberler - indir.com

Google Tablolar uygulamasına komutla anlık çeviri desteği geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-02 22:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google online dokümanlar olarak geliştirdiği uygulamalarına yeni özellikler eklemeye devam ediyor. İşte konu ile ilgili son detaylar. 

Google, Dökümanlar ve E-Tablolar için Eklenti Desteğini Duyurdu 

Google kamera uygulaması karanlık moda kavuşuyorGoogle kamera uygulaması karanlık moda kavuşuyor

Google tarafından özel olarak geliştirilen Google e-tablolar artık çok daha kullanışlı. Konu ile ilgili paylaşılan son bilgilerde otomatik çeviri özelliğinin komut olarak desteklendiği ve kullanıcıların artık tablolarda yer verdiği metinleri bu komutlar sayesinde otomatik olarak çeviri yapabileceği ifade edildi.

Google E-Tablolar otomatik çeviri sistemi nasıl çalışıyor?

Paylaşılan bu bilgiler ile birlikte Google e-tablolar uygulamasının çok daha etkin bir hale geldiği görülürken aynı zamanda mevcut özellikler için detaylı paylaşımlar da yapılmış durumda. Dokümanlar sayfasında kullanıcıların sütunları kullanarak basit bir Excel formülü yazması ile aktif hale gelen bu çeviri istenilen sütün ve satırlardaki verilerin istenilen sütün ve satırlardaki alanlara çeviri yapılarak yazılmasını sağlıyor. 

Google, Dokümanlar ve E-Tablolar Mobil Uygulamalarını Yayınladı 

Mevcut özellik Google Translate servisi üzerinden hizmet verdiği için Google Translate’te yer alan tüm diller arasında kolay bir şekilde çeviri yapılabiliyor. Bu açıdan kullanıcıların ek bir işlem yapmasına gerek kalmadan mevcut çeviri özelliğini komut kullanarak uygulayabilmesi mümkün. Pek çok farklı çalışmaya imkan sağlayacak durumda olan çeviri desteği, kuşkusuz Google tablolar için yeni bir dönemin habercisi. Kullanıcıların bu yeni özelliği kullanabilmesi adına formül kısmında kullanması gereken formül ise şöyle:,

=GOOGLETRANSLATE(Text;"Kaynak Dil";"Hedef Dil")

Burada önemli detay, her dil için Google tarafından kullanılan kısaltmaların bilinmesi. Bazı diller için kısaltmalar ise şöyle;




Google Haritalar'a 1 nisan şakası eklendiGoogle Haritalar'a 1 nisan şakası eklendi

PAYLAŞ