Google Stadia resmi çıkış tarihi açıklandı - Haberler - indir.com

Google Stadia resmi çıkış tarihi açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-16 17:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Google Stadia’nın resmi çıkış tarihi sonunda belli oldu.

Teknoloji dünyasının lider isimleri arasında olan Google bu oyunseverler için özel bir çalışmaya imza atarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Google’ın bulut tabanlı oyun servisinden ilk kez Gamescom 2019 etkinliğinde söz edilmişti. Aylardır oyunseverlerin merakla beklediği Stadia yakında oyunseverlerin kullanımına açılacak.Öncesinde Demo sürümüyle kullanıcıların beğenisini kazanan Google Stadia’nın tam sürümünün bu senenin sonuna kadar çıkması bekleniyordu. Kullanıcılara nerde olurlarsa olsun internet bağlantısı olan her noktadan oyun oynama imkanı tanıyan Google Stadia’nın en önemli özelliklerinden biri de TV’lerden tabletlere kadar kullanıcılarına tüm cihazlarından oyun deneyimi sunması. Bunun yanı sıra bulut tabanlı olan uygulama cihaz değişikliklerinde bile oyunculara, oynadıkları oyuna kaldıkları yerden devam edebilme imkanı tanıyor.

Google Stadia Ön Siparişe AçıldıGoogle Stadia Ön Siparişe Açıldı

Google Stadia gereksinimleri ve çıkış tarihi

Google'dan Stadia İçin Önemli Açıklamalar Geldi

Yeni nesil bir oyun deneyiminin ilk örneklerinden olan Google Stadia, oyunseverlere 5K 60 FPS oyun oynayabilme imkanı tanıyor. Google Stdai’nın altyapısı Google Data Center tarafından sağlanıyor. Bu sayede istediğiniz oyunu oynayabilmek için gerekli olan sistem gereksinimlerinin hepsi ortadan kalkıyor. Kendi içinde bir kontrolcüye sahip olan Google Stadia W-Fi bağlantısı sayesinde kontrolcüsü üzerinden Stadia platformuna bağlanıyor.

Sistem gereksinimlerini ortadan kaldırarak oyunseverlere yeni nesil bir oyun deneyimi sunan Google Stadia üzerinden oyun oynayabilmek için ihtiyacınız olan tek gereksinim internet hızı. Eğer 1080p 60 FPS bir oyun oynamak istiyorsanız internet hızınızın 25 mbps, 4K 60 FPS oyunlar oynamak istiyorsanız da internet hızınızın 30 mbps olması gerekli. Google’ın 19 Kasım itibariyle tüm kullanıcılara açılacağını açıkladığı Google Stadia’nın aylık aboneliğinin 9.99 dolar, Stadia Founder’s Edition aboneliğinin ise 129.99 dolar olduğu daha önceden açıklanmıştı.


Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?Google Stadia nedir? Kullananları tepkileri nasıl?
Google Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacakGoogle Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacak

PAYLAŞ