Google Stadia İlk Etapta Sadece Wi-Fi İle Kullanılabilecek - Haberler - indir.com

Google Stadia İlk Etapta Sadece Wi-Fi İle Kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-22 11:30:00
Editör : Muhammed Kaya
Kategori : Etkinlik

Bulut tabanlı oyun platformu fikrinin bayrak taşıyıcısı Google, Stadia’da ilk etapta wi-fi bağlantısının gerekli olduğunu duyurdu. 

Google Stadia'ya Mobil Bağlantı Desteği Daha Sonra Gelecek

Google, Stadia platformunu 19 Kasım 2019 tarihinde kullanıma sunacağını açıklamıştı. Bu sırada, sistem hakkında yeni haberler de duyulmaya başlandı ve bunlardan birisi de Google’ın Stadia platformunu kullanabilmek için bir Wi-Fi ağına bağlı olmanı gerekeceği. Google'ın donanım sistemleri uzmanı Rick Osterloh bu konuyla alakalı The Verge sitesine açıklamalarda bulundu.

Google Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacakGoogle Stadia yavaşlamaları önlemek için Negatif Gecikme teknolojisi kullanacak

Osterloh'a göre Google Stadia platformunun çalıştırılması için Wi-Fi zorunlu olacak. Şirket sonrasında mobil bağlantı desteği de sunmayı düşünüyor fakat ilk etapta oyunların çalışmasında herhangi bir problem yaşanmaması adına Wi-Fi bağlantısı şart. Google'ın oyunları gecikme yaşamadan oynayabilmeniz için tavsiye ettiği minimum hız 10 Mbps.

Stadia Avrupa’nın bazı kesimlerinde hizmete açılırken bu yerlerden birinin Türkiye olup olmayacağı belirlenmedi. Google Stadia’nın Türkiye’de çalışmaya başlaması için bölgesel olarak kısıtlanan tüm hizmetlerin erişime sunulması beklenmekte. Türkiye'deki internet hızı göz önüne alındığında nasıl bir performans göstereceği merak konusu.


Google Stadia resmi çıkış tarihi açıklandıGoogle Stadia resmi çıkış tarihi açıklandı

PAYLAŞ