Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza! - Haberler - indir.com

Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-18 14:54:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Avrupa Birliği Komisyonu, Google firmasının telefon ve tablet gibi cihazlarda Android işletim sisteminde piyasaya hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle 4,3 milyar avro para cezası kararı aldı. Bu rekor seviyedeki para cezasının dışında Google'ın 90 gün içerisinde çalışma şeklini değiştirmesi gerektiği açıklamada vurgulandı.

Google'a 4,3 milyar avroluk ceza!

2016 yılında Avrupa Birliği komisyonu Android işletim sistemiyle piyasada haksız rekabet yarattığından ve piyasayı domine etmekten dolayı suçlandı. Bu suçlama, Google'ın kendi uygulamalarının Android cihazlarda yüklü olarak gelmesinden kaynaklanıyordu. Bildiğimiz gibi Google Chrome gibi uygulamalar yeni aldığınız Android akıllı telefonlarda yüklü olarak geliyor. İncelemelerde Google, çeşitli cihaz üreticileriyle yaptığı sözleşmelerde uygulamalarının önceden yükletilmesini sağlamıştı. Hatta bazı akıllı telefon üreticilerine uygulamalarını önceden yüklemeleri için ödeme bile yaptığı ortaya çıktı. Dünyanın en fazla kullanılan bu işletim sisteminde Google'ın pek çok uygulaması önceden yüklü olarak geliyor.

Google'a yönelik ceza kararının daha önce verilmesi bekleniyordu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa ziyaretinden dolayı ertelendiği iddia edildi. Dünyaca ünlü arama motoru ve birçok uygulamaya ev sahipliği eden Google, teknoloji konusunda oldukça başarılı bir şirket. Fakat yaptığı bu olayda haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle 4,3 milyar avroluk bir para cezası aldı. Bu çalışma stilini 90 gün içerisinde düzeltilmesi gerektiği de yapılan bir açıklamada vurgulandı. Bildiğimiz üzere Google şirketinin en ünlü olayı arama motoru. Bu arama motorundan kendi alışveriş sitelerine avantaj sağlamasından dolayı geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2,4 milyar avroluk ceza almıştı. Şimdi de Android üzerinde gelen uygulamalarından dolayı haksız rekabetten dolayı para cezası aldı. 





PAYLAŞ