Google şimdi de güvenlik kameralarının kalitesini düşürüyor - Haberler - indir.com

Google şimdi de güvenlik kameralarının kalitesini düşürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir süredir internet ağının daha iyi kullanımını amacıyla hamleler atılıyor. Google ağdaki yükü hafifletmek adına güvenlik kameralarının kalitesini düşürmeye yönelik hareket ediyor. Corona virüsün hızla yayılmasıyla beraber insanları kendilerini korumak adına evlerine kapanmak durumunda kaldılar. İş ve eğitimin yanı sıra aynı zamanda internet kullanımındaki genel artış firmaları, ağdaki yükü dengelemek adına çeşitli hamleler yapıyor. Google'un sahibi olan Nest'le ilgili yeni bir karar aldı. 

Kalite düşüş yaşanacak

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, güvenlik kamera çözümlerinin kalesi eğer varsayılandan daha yüksek bir seviyeye ayarlandıysa kalitesinin standart hale çekecek. Eğer kullanıcı varsayılandan daha düşük bir kalite seçeneği seçtiyse herhangi bir değişiklik yapılmadan kullanılacak. 

Google Stadia artık ücretsiz!Google Stadia artık ücretsiz!

Google güvenlik kamera çözümlerinin kalesi eğer varsayılandan yüksek bir seviyeye ayarlandıysa kalitesinin standart hale çekecek. Eğer kullanıcı varsayılandan daha düşük bir kalite seçeneği seçtiyse herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Bununla beraber aynı zamanda Google, isteyenlerin değişikliğe yeniden yüksek kaliteyi seçebilecekleri de belirtilmiştir. Diğer taraftan ise şirket yaptığı değişikliği internetteki yoğun kullanım dönemi sona erdiğinde geri alacaklar. Reklam sağlayıcısının kararı şimdilik ABD ile sınırlı kalsa da ilerleyen günlerde kapsama alanının genişleyip genişlemeyeceği ise bilinen bir durum değildir. Buna ek olarak Ambient Mode’da Nest cihazından Chromecast çözümlerine aktarılan fotoğrafların çözünürlüğü düşürüldüğü gibi değişim internali de uzatılacak.

 

Konuya son olarak bu strateji daha önce YouTube'da varsayılan olan bu kalitenin 780p'ye düşürülmesi de ön görülen bir durumdu. Benzer bir şekilde yine dileyen HD çözünürlük seçmek isteyebilirler. Diğer taraftan ise Netflix, Amazon ve Apple da yayın servisleri üzerinde ağ kullanımını optimize etmeye yönelik önlemler almıştı. Sony ise PlayStation Network’ten indirmeleri yavaşlatmıştı.


Google Hangouts isim değiştirdi!Google Hangouts isim değiştirdi!
Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?
Apple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklıkApple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklık

PAYLAŞ