Google Servisleri'ni kullanamayan Huawei HMS'nin ardından AppSearch'ü yayınladı! - Haberler - indir.com

Google Servisleri'ni kullanamayan Huawei HMS'nin ardından AppSearch'ü yayınladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-23 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Android lisansı bulunmayan Çinli telefon üreticisi Huawei, bu noktada GMS yerine kullanıcılarına HMS ile geliyor. Huawei’nin ise bu noktada kullanıcılarına sunmuş olduğu ilginç bir uygulama bulunuyor, AppSearch. Bildiğiniz üzere ABD’nin Çin üzerindeki ambargodan ötürü, Huawei şirketi cihazlarına Android lisansı alamıyor. Huawei ise cihazlarını Huawei Mobile Services üzerine kuruyor. Bu sebepten ötürü ise yeni Huawei modellerinde Google Play Store ile beraber Google servis ve uygulamaları çalışmıyor. Ancak üçüncü parti araçlar ile cihaza GMS ile Google Play Store yüklenebiliyor. Fakat Huawei’nin bu noktada da başka bir çözümü karşımıza geliyor. Şirket şimdilik Almanya merkezli olarak AppSearch adlı bir uygulamayı test ediyor. AppSearch ile ise kişiler popüler uygulamaları telefona yüklemek için internetten APK yüklemelerine gerek kalmayacak.

Huawei’den AppSearch hamlesi geliyor

Huawei P40 ile P40 Pro’yu yan yanaHuawei P40 ile P40 Pro’yu yan yana

Buna göre Facebook, Instagram, WhatsApp, YouTube ve Spotify gibi popüler yüzlerce uygulamaya sahip olacak olan AppSearch, bu uygulamaların APK dosyalarını birden fazla kaynakla kullanıcılara sunacak. Uygulama bir araç görevi görecek ve güvenilir olan APK’ları kullanıcılarına sunmuş olacak. Huawei bu kapsamdaki yasal sorunlarında önüne geçerken, tam olarak bir APK arama motoru görevi görecek diyebiliriz.

İnternet devi Google ise Huawei’nin yeni telefonlarına yönelik kullanıcıların APK üzerinden uygulama yüklememesi gerektiklerini ifade ediyor. Google Play Store haricinde gelen Google uygulamalarının büyük bir risk oluşturduğu bu noktada şirket tarafından belirtiliyor. Ayrıca servislerin düzgün çalışmadığı da söyleniyor.


Huawei garanti süresini uzatıyor!Huawei garanti süresini uzatıyor!
Huawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecekHuawei 2 milyon bilişim uzmanı yetiştirecek

PAYLAŞ