Google Podcasts’in yeni özellikleri belli oldu! - Haberler - indir.com

Google Podcasts’in yeni özellikleri belli oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google Podcasts, yapılan çalışmalar sonucunda yeni bir özelliğe kavuşuyor. Uzun bri süredir geliştiriciler tarafından seyredilen ve yeni özellikleri optimize etmek için bir kaç kullanıcıya kullanıma sunulan Google Podcasts, yeni tasarlanan arayüz ile yakın zamanda kullanıcıların beğenisine sunulacak. 

Üç ana yeni sekme geliyor

9To5Google’nın uzun bir süredir gelişimi izlediği Google'ın yenilenmiş Podcasts uygulaması artık bazı kullanıcılar için kullanıma aktif hale getiriliyor. Otomatik indirme gibi özellikler ile beraber sunulan uygulamanın alt kısmında "Yeni Google, Podcasts'lere göz atın" bildirimi ile karşı karşıya gelinen uygulamada dinlenmemiş olan ve önerilen podcasts'ler artık aşağı kısımda yer almıyor. Bununla beraber aynı zamanda, abone olduğunuz podcastlerin geliştirilmiş bir listesini göreceksiniz. 

Google Podcasts’in web sürümü açıldıGoogle Podcasts’in web sürümü açıldı

Uygulama açıldığı anda, kullanıcılar, üç ana sekmesinin vurgulandığı Google Podcast'lerin yeni sürümü içerisinde sunulan özellikleri keşfetmeye davet eden bir mesajla karşılaşıyorlar. Kullanıcı ilk olarak abonelerin en son bölümlerine erişim sağlayabiliyorlar. İkinci sekmeden ise kullanıcılar istenilen içerikleri arayabiliyorlar. Üçüncü sekme ise indirmeleri ve aynı zamanda aboneleri de yönetilmesini sağlıyor. 

Ayarlar menüsü yenilendi

Google Podcasts için yapılan bir diğer yenilikler arasında ayarlar menüsünün yeni tasarımı oldu. Google Podcasts'in ayarlar menüsünde yeni bölümlerin otomatik olarak indirilmesine izin verme seçeneği yer alırken aynı zamanda otomatik silme ya da abonelikler ile ilgili bildirimlerinde yer aldığı diğer haberleri bulmakta mümkün olacak. Buna ek olarak kullanıcılar hangi programlardan uyarı almak istiyorsa onu belirleme özelliğine de sahip olacaklar.  Google Podcasts üzerinde yapılan değişikliklerin yer aldığı bu sürümün tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. Yenilenmiş olan Google Podcasts, beta kanalı ile beraber dahi henüz yaygın olarak kullanıma sunulmadı. Yaklaşan bu yeni mobil güncelleme ile beraber, uygulama artık temel işlevlerden yoksun değil ve her Android işletim sistemli cihazlarda bulunan zengin özellikli bir alternatif olarak da kullanıma sunulacak. 

 



PAYLAŞ