Google Podcast Addict'i yanlışlıkla Play Store'dan kaldırdı - Haberler - indir.com

Google Podcast Addict'i yanlışlıkla Play Store'dan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Play Store’da milyonlarca kullanıcısı olan Podcast uygulaması Podcast Addict’i Play Store'dan kaldırdı.

Corona virüs salgını nedeniyle Google uygulama mağazası Play Store’un politikalarında bazı değişiklikler yapmıştı. Bu değişiklik kapsamında olan resmi devlet kurumları ve halk sağlığı kuruluşları dışındaki geliştiriciler, koronavirüsle ilgili uygulamaları Play Store'da yayımlayamıyorlardı.

YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!YouTube, Corona Virüsü reklamlarını göstermeyecek!

Bu adım Google’ın pandemi süresinde yanlı bilgilendirmenin önüne geçmek için attığı adımlardan biriydi. Ancak bu durum hiç hesapta olmayan bir soruna neden oldu ve bazı kötü amaçlı olmayan uygulamalar bu yasaktan olumsuz etkilendi.

Google’ın koronavirüs politikası nedeniyle kaldırılan en son uygulama milyonlarca kullanıcısı olan podcast uygulaması Podcast Addict oldu. Google Play Store’un en çok indirilenler listesinin ilk sıralarında yer alan podcast uygulaması, Corona virüs salgınıyla ilgili bir içeriği listelediği için Google Play’den kaldırıldı. 

Uygulamanın kaldırıldığının fark edilmesinin hemen ardından Google’ın Platformlar ve Ekosistemler Sorumlusu Hiroshi Lockheimer, Twitter’dan bir açıklama yaparak Podcast Addict’in  yanlışlıkla kaldırıldığını ve sorunun fark edilmesiyle uygulama mağazasına geri getirildiğini açıkladı. 

Bu durum ardından Verge’e gönderdiği bir E-posta ile açıklama yapan Google sözcüsü, Google Play Store kullanıcılarının salgın hakkında yanlış bilgilerin mağduru olmasını engellemek için koronavirüs içeriğine sahip uygulamalara temkinli yaklaştıklarını belirtti. Bu politika nedeniyle Podcast Addict’in Google Play’den kaldırıldığını, ancak ortadaki yanlışlık anlaşıldıktan sonra uygulamanın uygulama mağazasına geri yüklendiğini açıklayarak uygulamanın Google politikalarına uyması için geliştirici ile görüştüklerini de belirtti. 

Apple ve Google Corona virisüyle ilgili içeriklere sansür mü uyguluyor?

Google, Podcast Addict’i Google Play’deki yayını yeniden aktif hale getirilmesinin ardından uygulamanın geliştiricisi Xavier Guillemane, sürecin bu kadar kolay olmadığını açıklayarak uygulama içerisine yayımlanan içeriklerin kendisi tarafından değil bizzat içerik geliştiriciler tarafından yüklendiğini belirti.

Uygulamanın kaldırılması mevcıt kullanıcıları etkilemese de Podcast Addict’i yeni indirmek isteyen kullanıcıların uygulamayı bulamamasına neden oldu.

Bu süreçte Google ile oldukça hararetli bir dönemden geçen Xavier Guillemane, Podcast Addict’in Google Play’den kaldırılmasının ardından yapılan görüşmelerde, Google’ın uygulamayı farklı bir adla yeniden yüklemesi gerektiğini söylediğini kendisinin de, Play Store’da podcast diğer platformlarda benzer içerikler yayımlandığını, podcast uygulamalarının bu içerikleri yanlış olarak değerlendirdiği bir örneği bilmediğini belirttiğini açıkladı.

Podcast Addict ilk kez bu durumla karşılaşmıyor

Geçtiğimiz gün yaşanan bu karışıklık hızlı bir şekilde düzeltilmiş olsa da Podcast Addict ilk kez bu sorunla karşılaşmıyor. Geçtiğimiz ay Google, Podcast Addict’in cinsel içerikli bir podcasti listelediği gerekçesiyle reklamlarının tamamını engellemişti. Ayrıca uygulama koronavirüs reklamlarını listelediği içinde bir süre reklam geliri elde edememişti. 

Ancak yaşanan bu karmaşaya Podcast Addict’in ihmalkarlığının neden olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Günümüzde pek çok video içerik platformu dair pek çok sosyal medya uygulaması koronavirüsle ilgili politikalar oluşturarak, içeriklerin denetlenmesinde oldukça hassas davranıyorlar. İçerikleri doğrudan Podcast Addict’in yüklemiyor olması yüklenen içerikleri kontrol edemeyeceği anlamına gelmiyor. Eğer Podcast Addict bu süreçte politikalarında düzenlemeye gitmez ve yeteri kadar denetleme yapmazsa bu tip sorunlarla karşılaşmaya devam edecek gibi duruyor


İlgili uygulamalar
Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!Apple Corona virüsü için yeni bir önlem alıyor!
Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!Google reklamları için tekelcilik karşıtı dava tehlikesi!

PAYLAŞ