Google Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacak - Haberler - indir.com

Google Play Store uygulamaların hızlı inmesini sağlayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google dönem dönem yayımladığı güncellemelerle servislerinin işlevsel özelliğini arttırıyor. Bu doğrultuda yeni bir adım atan şirket yeni yayımladığı güncellemeyle birlikte Google Play Store’un uygulama indirme hızını hızlandırmayı ve hafıza tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

Android ekosisteminin uygulama mağazası olan Google Play Store yakında uygulamaları daha hızlı indirebilecek bir özelliği kavuşacak. Google’ın geçtiğimiz ay itibariyle test etmeye başladığı bu özellik sayesinde cihazlar uygulamaları kullanıcıların tercihine göre parçalar haline indirerek daha hızlı çalıştırabilecekler.

Google Algoritmasında büyük değişim zamanıGoogle Algoritmasında büyük değişim zamanı

Şirketin “Uygulama yükleme optimizasyonu” adını verdiği bu yeni özelliğin tüm Android cihazlara gelmesi bekleniyor. Android cihazlar için yavaş yavaş kullanıma sunulan özellik varsayılan ayarlar kısmında yer alacak. Bu özelliğin kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanıcılar istedikleri uygulamayı daha hızlı indirebilecekler.

Google’ın yeni özelliğinin çalışma sistemini en basit şekilde anlatacak olursak; bu özellik uygulamayı indiren kişilerin yükleme işleminden hemen sonra cihazlarında uygulamanın hangi kısımlarını kullandığını analiz edebiliyor. İsim, e-posta adresi gibi bilgilerden bağımsız bir şekilde işleyen bu özellik sonrasında uygulama çalışırken bu kısımlara öncelik tanıyor. Tabi bunun için özelliği ayarlarınızdan açmanız gerekiyor. Google, bu özellikle birlikte Android cihazların işlem gücünden, hafızasından ve bataryasından tasarruf sağlanabileceğini belirtiyor. Buna ek olarak bu özellik acil durumlarda uygulamaların inmesini beklemek istemeyen kullanıcılar açısından da oldukça faydalı olacak gibi görünüyor.

Google Play Store tasarımı yenilendi: İşte yeni görüntüsü

Yeni özellik parça parça kullanıcılara sunulmaya başlandı. Eğer bu özellik cihazınızda kullanıma açıldıysa Google Play Store’a giriş yaptığınızda karşınıza bununla ilgili bir bilgilendirme bildirimi çıkıyor. Özellik cihazlara geldiğinde halihazırda açık bir şekilde yayımlanıyor. Bunu özelliği kapatmak isterseniz de ayarlar menüsünden kapatabiliyorsunuz. Özelliği henüz deneyimleme fırsatımız olmadığı için şimdilik aktarabileceğimiz bilgiler bu kadar. Google'ın "Uygulama yükleme optimizasyonu" özelliği hakkında daha fazla bilgi edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Google geçtiğimiz ay uygulamaların neden çöktüğünü açıkladıGoogle geçtiğimiz ay uygulamaların neden çöktüğünü açıkladı

PAYLAŞ