Google, Play Store İade Koşullarını Değiştiriyor - Haberler - indir.com

Google, Play Store İade Koşullarını Değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 16:04:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın uygulama mağazası olan Play Store’da yanlışlıkla yapılan alışverişler veya beğenilmeyen uygulamalar için iade etme özelliği bulunuyor. Bu işlem ile iade işlemi yapılıyor ve kullanıcının ücreti kısa bir süre içerisinde hesap bakiyesine yansıyor. Google Play Store ise iade politikasında yaptığı değişiklik ile yeniliğe gidiyor. Google Play Store’un destek sayfasında yapılan değişiklik ile beraber iade politikalarının yenilendiği gözüküyor. Geri ödeme süresi bu noktada daha öncesinde yaklaşık on beş dakika gibi bir süre iken, yapılan yenilik ile beraber dört iş gününe kadar sürebilir şeklinde yenilendiğini görüyoruz. Daha önce oldukça hızlı olan bu iade işlemi yeni güncellemeler ile beraber artık daha geç iade edilecek gibi duruyor.

Play Store İade Politikası Değişiyor

Asus, Display Stream Compression Destekli Monitörünü TanıttıAsus, Display Stream Compression Destekli Monitörünü Tanıttı

Google’un iade politikalarında neden böyle bir değişikliğe gittiği bilinmiyor. Ancak yeni sisteme göre hafta sonunun da dahil olduğu durumlarda hizmet ve uygulama ücretinin geri iadesi yaklaşık bir haftaya kadar uzayabileceği gözüküyor. Bu değişikliğin ana sebebi olarak ise iadenin çok kolay olmasından ötürü birçok kişi kısa deneyimler için satın alımlar yaptığı ve daha sonra iade ettiği gerekçesi gösteriliyor.

Ancak yeni politika ile beraber ödeme sürecinin uzun sürmesinden ötürü kullanıcıların bu gibi kısa deneyimlere yanaşmaması bekleniyor. Bu durum ise Google’ın sistemini rahatlatmış oluyor. İlerleyen dönemde yeni bir tasarıma geçiş yapması beklenen Google Play Store, bakalım daha ne gibi yeniliklere sahip olacak göreceğiz.


Google Play Store Material Temasının APK'sı SızdırıldıGoogle Play Store Material Temasının APK'sı Sızdırıldı

PAYLAŞ