Google Meet, uzun zamandır beklenen özelliği sunuyor - Haberler - indir.com

Google Meet, uzun zamandır beklenen özelliği sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-21 09:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Meet, kullanıcıların yetersiz ışıklı olan ortamlarda dahi görüşme yapmalarını kolaylaştıracak özelliğinin daha da yaygınlaştırıyor. 

Evden çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla beraber ortaya çıkan en önemli sorunlardan biri de ışık yetersizliği oldu. Özellikle de yer alınan ortamlar çok güneş almayan bir alana denk geliyorsa bunun zorluklarını yaşamak mümkündür. Büyük teknoloji üreticilerinin de bu durumun farkına varmasıyla yeni özellikler gündeme gelmeye başladı. Google, popüler video konferans platformu olan Google Meet için geçtiğimiz yıl içerisinde oldukça faydalı olacak bir özellik sundu. Kullanıcıların bulunduğu konumdaki ışık seviyesini algılayan ve bu noktada yapay zekanın devreye girdiği bu özellik, karanlık ortamlarda parlaklığı otomatik bir şekilde artırmayı amaçlıyor. Böylelikle kullanıcıların karanlıkta çalışma durumu da ortadan kalkabilir. 

Google Meet artık daha güvenli ve kolayGoogle Meet artık daha güvenli ve kolay

Google Meet bilgisayarda parlaklığı yükseltebilecek

Şu ana kadar sadece Google Meet'in iOS ve Android uygulamalarında yer alan düşük ışık modu özelliğinin web kullanıcıları için de geleceği aktarıldı. Google tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, platformun web sürümü, düşük aydınlatma koşulları sebebiyle bilgisayar kamerasının yetersiz pozlama yapıp yapmadığı algılanacak. Ardından ise yapay zeka teknolojisinden yararlanılarak parlaklığın artırılması sağlanacak. Kullanıcılara bir de uyarıda bulunan Google, bu özelliğin aktifleştirilmesi halinde bilgisayarların yavaşlama ihtimali olduğu de aktarıldı. 

Özellikle de yapay zeka üzerine çalışmalar yapılması durumunda tarayıcıya yani bilgisayara oldukça yük binmiş olacak. Bu bağlamda eğer düşük donanımlı bir bilgisayara sahipseniz, düşük ışık modundan faydalanmamak çok daha faydalı olabilir.  Google Meet’in söz konusu bu yeni özelliği, tüm Workspace kullanıcılarının yanı sıra G Suite temel ve iş üyeleri için sunulacak. Aynı zamanda bugünden itibaren Google Domains kullanan Rapid Release alan adı kullanıcılarına, 4 Ekim’den itibaren de Scheduled Release alan adı kullanıcılarına sunulacak. Bu süreç içerisinde de güncellemenin aşamalı bir şekilde yayınlanacağını ve size ulaşmasının da 15 gün kadar sürebileceğini belirtmekte fayda vardır. 

 


İlgili uygulamalar
Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir?Google Meet kamera hatası nasıl düzeltilir?
Google Meet toplantı planlayıcı nasıl kullanılır?Google Meet toplantı planlayıcı nasıl kullanılır?
Internet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyorInternet Explorer Google Meet ile yollarını ayırıyor

PAYLAŞ