Google Meet Gmail uygulamasına entegre oldu - Haberler - indir.com

Google Meet Gmail uygulamasına entegre oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-22 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google iş dünyasına yönelik olarak geliştirdiği Google Meet adlı uygulama bir süredir Gmail Web üzerinden erişilebilir durumdaydı. Şimdi ise iOS ve Android uygulamalarına da Google Meet özelliği sunulmaya başlandı. Uzun bir süredir Hangouts adıyla piyasada yer alan sohbet ve görüntülü konuşma uygulamasıyla hizmet veren Google, geçtiğimiz yıldan itibaren Google Meet adıyla yeni ve daha verimli bir görüşme platformu sunmaya başlamıştı. Bu yıl entegrasyon çalışmaları devam ediyor.

Google Meet artık Gmail içerisinde

Teknoloji devi Google genellikle sohbet uygulamalarını Gmail içerisinde erişilebilir hale getirmek üzerine çalışmalar yürütüyor. Google Meet platformu da Gmal web uygulaması içerisinde erişilebilir hale gelmişti. Kullanıcıların sol kısmından hızlı bir şekilde görüşme işlemlerine başlayabiliyordu. Bu haftadan itibaren Google Meet ve Gmail entegrasyonu mobil uygulamalara da sunulmaya başladı. Kısa süre önce iOS uygulaması, şimdi de Android uygulaması Google Meet özelliğini sunuyor.

Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyorGoogle Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor

Android uygulamasında farklı olarak bağımsız bir Meet sekmesi yer alıyor. Kullanıcılar Ayarlar kısmına giderek bu sekmeyi kaldırabiliyor. 30 Eylül tarihine kadar G Suite abonesi olmayan kullanıcılar 60 dakika Google Meet görüşmesi yapabiliyor. Sonrasında bu imkan da kaldırılacak.

Google Meet hakkında

İlk olarak Hangouts adıyla kullanıcıların beğenisine sunulan Google Meet, görüntülü görüşme ve sohbet özelliğine sahip. Evden çalışma prensibinin ortaya çıkmasıyla görüntülü görüşme uygulamalarının önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle yeni uygulamalar geliştiriliyor olsa da Google Meet gibi köklü uygulamalarda bir takım yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkmaya başladı. Google Meet üzerinden toplam 250 kişiyle aynı anda videolu konferans görüşmesi gerçekleştirebilirsiniz. İş dünyasına yönelik birbirinden farklı özelliklere sahip olan Google Meet uygulaması ile beraber iş dünyanızı şekillendirmek mümkündür. Platformun kolay erişim imkanı sayesinde görüşme esnasında herhangi bir sorun yaşamazsınız. Bununla beraber yüksek kaliteli görüntülü görüşme gerçekleştirmek mümkündür. 


Corona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyorCorona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyor
Google Meet için Asus’tan özel sistemlerGoogle Meet için Asus’tan özel sistemler
Google Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilirGoogle Meet yapay zeka destekli gürültü önleme özelliğine sahip olabilir

PAYLAŞ