Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor! - Haberler - indir.com

Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 20:46:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Google konum servisi 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmiş olan ev soygununun şüphelisi olarak oradan geçen bir bisikletli kişiyi polis ekiplerinin radarına soktu. Fitness bilgilerini takip etmek amacıyla Runkeeper uygulamasını kullanan kişi, Google konuş geçmişi sebebiyle zor anlar yaşamak durumunda kaldı.

AnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldıAnTuTu uygulamaları Google Play mağazasından kaldırıldı

Bahsi geçen olay, Google konum geçmişinin bir polis memurları ile Zachary McCoy'un verilerini paylaşması sebebiyle meydana geldi. McCoy, çok geçmeden adını temize çıkarmış olsa dahi bunun için avukat tutması gerekti. 

Google Konum Servisi Polise Veri Sağlıyor

NBC News haberine göre, Google Geofence sistemi son yıllarda bu şekilde şüpheli olayların yaşanması durumunda kanun birliklerine veri akışı sağlıyor. 2018 yılında da benzer bir olay Jorge Molina isimli bir kişinin başına geldi. Molina, benzer bir şekilde Arizona'da gerçekleşen cinayetin olduğu evin yakınlarından geçerken Google konum servisinin radarına yakalanmış ve şüpheli listesine girmişti. Daha sonra yeni kanıtların bulunması sayesinde suçsuz olduğunu ispat ederek durumdan kurtulmuştu.

Bahsi geçen kişilerin suçsuzluğu kanıtlansa da, bu tarz haberler Google konum geçmişi paylaşılan insanlar üzerinde tedirginlik yaratıyor. Şüpheli listesine giren her masum kişinin avukat tutma lüksü olmayacağı da bir gerçek. Bu durum Android 10 ve IOS 3 sürümleriyle geliştirilmeye çalışılıyor.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!

PAYLAŞ