Google kaynak tüketimi yapan reklamları engelleyecek - Haberler - indir.com

Google kaynak tüketimi yapan reklamları engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-15 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İnternet kullanıcılarının kotasını dolduran reklamlarla ilgili yeni bir adım atan Google bu tip reklamları engelleme kararı aldı.

İnternet reklamları konusunda yeni bir düzenleme yapan arama motoru devi bu yıl içinde kaynak tüketimi yapan internet reklamlarını engellemeye başlayacağını açıkladı. Her sektörü kapsayacak olan bu uygulamadan kripto para madenciliği yapan, kötü programlanmış ya da optimize edilmemiş reklamları da nasibini alacak. 

Google Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendiGoogle Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendi

Pek çok internet kullanıcısının şikayetçi olduğu bu konu hakkında adım atan şirketin bu kararı almasındaki bir diğer etken de bu tip reklamların batarya ömrünü ciddi oranda azaltıyor olması.

Bu kararı Ağustos ayından itibaren uygulamaya başlayacak olan şirket hangi reklamların engelleneceğini belirlemek için üç kıstas belirledi. Bunlardan biri 4 MB ağ verisi kullanılması ve herhangi bir 30 saniyede 15 saniye işlemci kullanılmasıyken diğer bir neden ise toplam 60 saniye işlemci kullanımı olarak açıklandı.

Google kaynak tüketiminin önüne geçmeyi hedefliyor

Aslına bakarsınız bu hamle Google’ın bazı reklamları engellemek adına atığı ilk adım değil. Yaklaşık iki sene önce “Coalition for Better ADs” ile bir iş birliğine imza atan Google, reklam kalitesinin artırılması için yeni standartlar belirlemiş ve kendi reklamları dahil olmak üzere standartları düşüren reklamları engelleyecek bir sistem geliştirmişti . Kendi içinde hali hazırda bir reklam engelleme özelliği bulunan Google Chrome’da bu kararın nasıl uygulamaya konulacağı ise belli değil.

Normalde reklam engelleyiciler ücretsiz içerik üretenleri olumsuz yönde etkilese de, kalitesiz reklamların yayımlanmasına izin vermek dünyanın en büyük teknik reklamcısı olan Google’ın imajına gölge düşürüyor.

En çok kullanılan Google banner reklam ölçüleri

Konu hakkında şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yayımlanan her 300 reklamdan sadece 1 tanesi bu şekilde aşırı kaynak tüketimine neden oluyor. Bu da hali hazırda reklamveren şirketler için ciddi bir değişiklik olmadığı anlamına gelmekte.

Reklam politikasında ciddi bir değişiklik yapmayan şirket sadece aşırı kaynak tüketimi yapan reklamların önüne geçmeyi böylece hem kullanıcı deneyimini arttırmayı, hem de reklam kalite standartlarını belli bir seviyenin üzerinde tutmayı hedefliyor. Reklam üreticileri ve araç geliştiricileri için hazırladıkları reklamların belirlenen limitlere uygun olması için zaman tanıyan şirket Ağustos ayında yeni döneme sıkıntısız bir şekilde başlamayı ümit ediyor.


Google Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyorGoogle Play Store uygulama keşfetmeyi kolaylaştırıyor
Google Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandıGoogle Mesajlar servisi iMessage benzeri bir özellik kazandı

PAYLAŞ