Google katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyor - Haberler - indir.com

Google katlanabilir ekranlı telefon pazarına giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-10 16:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Pazarda yeni nesil katlanabilir akıllı telefon modelleri artmaya devam ediyor. Güney Koreli şirket Samsung ve Çinli üretici Huawei markaları sonrasında şimdi ise aramam motoru devi Google, Pixel telefonları sonrasında önümüzdeki yıl bir katlanabilir akıllı telefon modelini sunabilir. Yeni yaşanan gelişmeler ile beraber şirketin böyle bir model sunabileceği ortaya çıktı. Google henüz bu noktada rakip şirketlerin karşısına bir model ile çıkmış değil. Ancak gelen yeni bilgiler kapsamında bu durumun 2021 yılı ile beraber değişmesi bekleniyor. Öyle ki söylenen göre şirket “passport” adlı kod adına sahip bir katlanabilir Pixel modeli geliştiriyor. Henüz söz konusu model hakkında nasıl görüneceği ve ne gibi teknik özellikler sunacağı noktasında bilgiler belli olmuş değil. Ancak Google’ın özellikle Samsung’a rakip olarak gelmesi bekleniyor.

 Bildiğiniz üzere Samsung’un şuan için pazarda üç adet katlanabilir akıllı telefon modeli bulunuyor. Huawei’nin ise iki farklı cihazını görüyoruz. Bu pazara 2021 yılında Xiaomi şirketinin de adım atması beklenirken, 2022 yılında ise Apple’dan da bir hamle gelmesi bekleniyor.

Google Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildiGoogle Pixel 4A tasarımı gözler önüne serildi

Google katlanabilir bir Pixel ile gelebilir

Şirketin katlanabilir bir akıllı telefon ile pazara girmesi beklenirken, son olarak Pixel 4a modelini tanıttığını biliyoruz. Şirketin yeni Pixel 4a modeli ise 349 dolarlık fiyatı ile uygun fiyatlı bir Pixel cihazı olarak karşımıza çıkıyor. Fiyat performans noktasında yüksek bir ürün olan yeni model orta seviye kategoride yer alıyor. Ekran delikli bir tasarımla gelen cihazın parmak izi sensörü arka yüzeyde yer alıyor. İşlemci gücü tarafından Qualcomm’un Snapdragon 730G işlemcisini kullanan bu modelde 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı bulunuyor.

5.81 inç büyüklüğünde ekrana sahip cihazın 1080x2350 piksel OLED bir ekranı bulunuyor. Ön tarafta 8 megapiksel selfie kamerasına sahip olan bu modelin arka tarafta ise tek bir 12.2 megapiksel 1/2.55 inçlik sensörü bulunuyor. Pixel 4a modelinde 3140 mAh pil yer alırken 18W ise hızlı şarj desteğine sahip olduğunu söyleyelim. Bakalım Google pazara rakiplerine karşılık bir hamle olarak katlanabilir bir Pixel ile gelecek mi göreceğiz.


Resmi olarak tanıtılan Google Pixel 4A özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Google Pixel 4A özellikleri ve fiyatı
Facebook Pixel nedir ?Facebook Pixel nedir ?

PAYLAŞ