Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yeni özelliklerle uygulama deneyimini arttıran Google Haritalar yeni güncellemeyle artık sokak görünümünü ve haritayı üst üste bölünmüş ekran şeklinde gösteriyor.

Değişken kullanıcı alışkanlıklarına ayak uydurmak isteyen ABD merkezli teknoloji devi Google uygulamaları için yeni özellikler yayımlaya devam ediyor. Şirketin bu kez yeni özellik eklediği uygulama Haritalar oldu. Google Haritalar'ın işlevselliğini bir tık daha üst düzeye taşıyan bir özelliğini yayımlayan şirket Android cihazlardaki Google Haritalar'da sokak görünümünü ayrı bir pencereye aldı.

Bazı Google ofisleri aşılama merkezi olacakBazı Google ofisleri aşılama merkezi olacak

Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi

Yeni güncellemeyle birlikte sokak görünümünü yeni bir pencereye alan Google, Haritalar uygulamasının artık bölünmüş ekran şeklinde gözükmesini sağlıyor. Artık Haritalar uygulamasında istediğiniz noktaya bir yer işareti ekledikten sonra altta açılan ufak sokak görünümü penceresine tıklayarak sokak görünümünü aşağıdaki gibi görüntüleyebilirsiniz.

Google'ın yeni arayüzü sunucu taraflı güncellemeyle yayımlandı

Yeni güncelleme sayesinde hem bulunduğunuz yeri, hem de sokak görünümünü aynı anda yönetebilirsiniz. Üst pencerede sokak görünümünü görüntüleyerek etrafınızda neler olduğuna bakabilir, altta yer alan haritada istediğiniz yere tıklayarak bulunduğunuz noktayı anlık olarak sokak görünümünde görüntüleyebilirsiniz. Ancak bulunduğunuz yerin haritada mavi çizgiyle işaretlenmiş olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Yeni arayüzünü sunucu taraflı bir güncellemeyle yayımlayan Google bu sayede özelliği dünya üzerinde pek çok kullanıcının kullanımına sundu. İnternet tarayıcısında uzun bir zamandır bulunan bu özellik, yeni güncellemeyle birlikte Android telefonlara da gelmiş oldu. Fakat özelliğin iOS için ne zaman yayımlanacağı henüz bilinmiyor.

 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldiGoogle Haritalar'a elektrikli araçlar için yeni bir özellik geldi
Honor'dan Google açıklamasıHonor'dan Google açıklaması

PAYLAŞ