Google

Google "Hangouts" kullanımı arttıkça video kalitesinin düşeceğini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-09 17:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tüm dünyada koronavirüs salgını etkisini sürdürürken, önlem amaçlı herkes evine kapanmış durumda. Bu noktada kullanıcılar yoğun bir şekilde iletişim uygulamaları olarak mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulamalarına yönelmiş durumda. Google’un da sahip olduğu Hangouts uygulaması hakkında bazı açıklamalar yapıldı. Salgının yaratmış olduğu etkilerle kullanıcılar başa çıkmaya çalışırken, bu durum içerisinde çeşitli video konferans uygulamaları yoğun bir şekilde kullanılıyor. Özellikle kurumsal müşteriler tarafından tercih edilen ve çevrimiçi toplantı servisi olarak kullanılan Google Meet, kolay yapısı ile dikkatleri çekiyor. Yine Google’ın olan Hangouts ise video kalitesinin düşebileceği uyarısıysa yeni bir iOS güncellemesi yayınladı.

Meet çağrısına dahil olmak için normal bir Google hesabına ihtiyacınız olurken, yeni toplantılar başlatabilmek için kurumsal müşteri olma şartı bulunuyor. Bu duruma karşılık olarak Hangouts hizmetinde ise tüm kullanıcılar rahat bir şekilde uygulamayı kullanabiliyorlar. iOS’ta Hangouts 33.0 olarak güncellenen yeni sürümün notlarına göre Mart ayında sunucunun yükünün artması durumunda video kalitesinin düşebileceğine dair bir uyarı yer alıyor. App Store’da bulunan bilgilere göre ise güncellemeyle ayrıca hata düzeltmeleri de bulunuyor.

Hangouts uygulaması kaldırılıyorHangouts uygulaması kaldırılıyor

Günlük 2 milyar dakikalık görüntülü görüşme gerçekleşiyor

Normal şartlarda internet sürümünden farklı olarak mobil uygulamalar, video kalitesini elle değiştirmenize izin vermemeleriyle biliniyor. Kalite ayarlamalarının genelde arka planda otomatik olarak gerçekleştiği için uygulamalarda bu konuda bir ayar bulunmuyor. Hangouts hizmeti için gerçekleştirilen bu değişiklik, güzel bir yenilik olarak karşımıza çıkıyor. Günlük 2 milyar dakikalık görüntülü görüşme yapılan Meet için artan trafiğin yönetilmesine yönelik ise henüz bir değişiklik olmuş değil.

Geçtiğimiz ayın sonlarında ise Google sistemlerinde koronavirüsten ötürü artan trafiğin yükünü rahatlıkla kaldırabilecek bir yapıda tasarladıkları açıklanmıştı. Şirket yine de süreç boyunca yeni önlemler almaya devam ederek kullanıcılara en iyi deneyimi sunmaya devam ediyor.


Gmail Hangouts Nedir?Gmail Hangouts Nedir?
Google Apps kullanıcıları için Hangouts, kaldırılmaya başlayacakGoogle Apps kullanıcıları için Hangouts, kaldırılmaya başlayacak

PAYLAŞ