Google Haberler'e rakip Facebook Haberler kullanıma açıldı - Haberler - indir.com

Google Haberler'e rakip Facebook Haberler kullanıma açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 15:05:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde platform gelişimi konusunda bir atağa geçen Facebook geçtiğimiz günlerde “Haberler” servisini kullanıma sunacağını açıklamıştı. Doğru haberlere erişimi kolaylaştırma fikriyle yola çıkan Facebook “Haberler” servisini belirli kullanıcılara açmaya başladı. 

Yeni servisiyle Google Haberler’e rakip olmaya hazırlanan Facebook bu alanda emin adımlarla ilerliyor. Servisi duyurduktan kısa bir süre yayınlamaya başlayan şirketin servisi ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılara açılacak. Test aşaması başlayan servis gün itibariyle belli kullanıcıların erişimine açıldı. Şirketin yeni servisi Facebook uygulaması içindeki yeni bir sekme olarak kullanıma sunulacak. 

Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyorFacebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor

Facebook Haberler servisi için ilk adım atıldı! 

Facebook Haberler geliyor!

Kullanıcıları doğru haberlerle buluşturmak için güvenilir haber kaynaklarına yer veren Facebook, The Wall Street Journal, USA Today, BuzzFeed gibi dünyaca ünlü haber kaynaklarına yer verecek. Bunun yanı sıra yeni servisi ile açıklama yapan Facebook bir blog yazısı yayınlayarak, kullanıcılarına kişiselleştirişmiş bir deneyim sunacağını da belirtti. 

Facebook’un yeni servisi için bir editör gurubu çalışarak günün en popüler ve güncel haberlerini “Today’s Stories” başlığı altına toplayacak. Bunun yanı sıra servis kullanıcı tercihlerine göre de haberleri listeleme özelliğine sahip olacak. Bu sayede kullanıcılar görmek istedikleri haber konuları seçebildikleri gibi görmek istemedikleri konuları da engelleyebilecekler. Ve ek olarak görmek istediği türdeki yayıncıları veya makaleleri de listede öne çıkarabilecekler. 

Bunun yanı sıra “Google Haberler”de de olduğu gibi Facebook Haberler’de de bilim, eğlence, spor ve teknoloji gibi farklı kategoriler olacak. Ve Google Haberler’in yanı sıra kullanıcılar Facebook Haberler’de bu kategorilere abone olabilecekler. 

Objektifliği de ön planda tutan şirket editör ekibini Facebook’tan bağımsız olarak çalışmasına karar verdi. Bunun yanı sıra yayıncı kısmında da Facebook Haberler bünyesine dahil olmak isteyen yayıncılara da yeteri kadar geniş bir kitleye sahip olması ve Facebook’un topluluk standartlarını ihlal etmeyerek şirketin yayıncı kurallarına uymaları gerekiyor. 


Facebook gazetecilik eğitim programını Türkiye'de başlattıFacebook gazetecilik eğitim programını Türkiye'de başlattı

PAYLAŞ