Google güvenilir haberler için yayıncılara 3 yılda 1 milyar dolar yatırım yapacak - Haberler - indir.com

Google güvenilir haberler için yayıncılara 3 yılda 1 milyar dolar yatırım yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-02 11:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Google yeni haber platformu olan News Showcase için 200 farklı haber yayıncısı ile ortaklık kuracağını ve bu yayıncıların hepsine toplam 1 Milyar Dolar yatırım yapacağını duyurdu.

200 haber yayıncısına 1 Milyar Dolar yatırım

Google'ın CEO'su Sundar Pichai, bugün 200 farklı haber yayıncısıyla ortaklık kuracaklarını ve bu ortaklıklar için 1 Milyar Dolarlık bir ödenek ayırdıklarını duyurdu.

Kullanıcıların hesaplarını tek yerden yönetebileceği Facebook Hesap Merkezi duyurlduKullanıcıların hesaplarını tek yerden yönetebileceği Facebook Hesap Merkezi duyurldu

Google'ın haber yayıncıları ile kuracağı ortaklıkların temelinde şu an için yalnızca iki ülkede kullanıma açmış olduğu yeni haber platformu olan Google News Showcase yer alıyor. Şirket güvenilir, köklü haber kuruluşları ile iş birliği yoluna giderek platformun çok daha nitelikli içerikler barındırmasını amaçlıyor.

Özellikle Google ve Facebook, isteyen herkesin kendi yayınını yapmasına imkan tanıyan özgür platformlar oldukları için haber endüstrisini niteliksiz hale getirmekle, asılsız haberlerin büyük bir hızla dev kitlelere yayılmasına sebep olmak suçları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu sebeple her iki platform da  kullanıcılarının bilgi kirliliğine maruz kalmaksızın en güvenilir haberlere rahat şekilde ulaşabilmeleri için uzun zamandır mücadele veriyorlar.

Google, güvenilir haberler için yayıncılara yatırım yapmaya başlayacağını Haziran ayında duyurmuştu ancak bu yatırımların detayları hakkında bir açıklama yapmamıştı. Ayrıca şirket bundan önce 2018 yılında da güvenilir gazeteciliği teşvik etmek için 300 milyon dolar kadar yatırım yapmıştı. Şirketin habercileri desteklemek adına sunduğu imkanlardan bazıları da reklam ücretlerinden feragat ve daha küçük ölçekli haber kuruluşları için ücretsiz G-Suite lisansları bulunuyor.

Google News Showcase ilk etapta Almanya ve Brezilya'da kullanıma açıldı. Bu iki ülke haricinde şirketin ortaklık kurduğu yayıncılar ArjantinAvustralyaKanada ve Birleşik Krallık'ta yer alıyor. Bu sebeple çok yakın zamanda bu ülkelerde de platformun kullanıcılar ile buluşması bekleniyor. Bu özelliğin küresel çapta ne zaman kullanıma açılacağı ise henüz bilinmiyor.



PAYLAŞ