Google Fotoğraflar, hikayeler benzeri bir özellik kazandı - Haberler - indir.com

Google Fotoğraflar, hikayeler benzeri bir özellik kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-16 14:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın teknoloji devi Google, sunmuş olduğu hizmetler ile beraber kullanıcıların isteklerini karşılamak adına son derece başarılı gözüküyor.  Google Fotoğraflar hizmeti medya depolama konusunda kullanıcılara ciddi anlamda kolaylık sağlayan bir hizmet olup sunduğu özellikler ile de oldukça tatmin edicidir. Yakın zamanda entegre edilen bir özellik ile beraber Google Fotoğraflar uygulamasının an ekran kısmında artık Haritalar kısmı da yer alıyor. Uygulamanın bu özelliği Instagram'ın hikayeler konseptini akıllara getiriyor. Uygulamanın bu özelliği sayesinde uygulamanın ana ekranında mevcut içeriklerin hikayeler şeklinde gösterildiği simgeler gösterilecek. 

Sosyal medyalar üzerinde yapılan değişikliklere baktığımızda hikayeler konsepti oldukça yaygın olup kullanıcılara farklılık sunuyor. Üstelik söz konusu bu özellik kullanıcılar tarafından ilgi görüyor. İçeriklerin çok daha sistematik olması ve düzenli gözükmesi adına hikayeler konsepti Google Fotoğraflar platformunda oldukça beğeniliyor. 

Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?Fotoğraflar, Google Fotoğraflara Nasıl Yedeklenir?

Google Fotoğraflar'ın hikayeleri üst kısımda

Google Fotoğraflar uygulaması mevcut içerikleri kullanarak her yılın son günlerinde kullanıcılarına özel videolar hazırlıyor. Aynı zamanda, Asistan özelliği ile de geçmiş günlerde aynı tarihte çekilmiş olan içerikleri toplayarak özel bir alanda kullanıcılara sunuyor. Hatıralar adlı bu özellik bu özelliklerin birleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan yeni güncellemeler ile beraber sosyal medyalarda yer alan hikayeler özelliği oldukça yaygınlaşıyor ve aynı zamanda ilgi de görüyor. 

Şöyle ki sadece kullanıcılara özel olarak hazırlanan bu Hatıralar makine öğrenme dili kullanıyor ve sadece belirli bir döneme ait olan en fotoğrafları bir araya getiriyor. Geçmişte çekilen videolar ya da fotoğraflar bu şekilde kullanıcılara sunularak özel anların hatırlanması sağlanıyor. Söz konusu bu içerikler özel klipler şeklinde kullanıcılara sunuluyor. Google Fotoğraflar uygulaması halihazırda birçok kullanıcı için velinimet olarak görülürken sunulan özellikler de kullanıcıların beğenisini kazanıyor. Hem tasarım olarak hem de sunduğu özellikler ile beraber kullanıcıların beğenisini kazanmayı başaran Google Fotoğraflar mobil uygulaması kullanıcılara hazırladığı özel video klipler ile kullanıcıların özel anlarında da yanında olmayı başarıyor. 

Uygulamanın sunduğu Hatıralar özelliği mobil platformda ana ekranın üst kısmında yer alıyor ve her bir hatıra içinde bulunduğumuz yıla özel olarak hazırlanıyor. Bu içerikler hazırlanırken benzer fotoğrafları kullanmamaya öze gösteren Hatıralar özelliğini kullanırken isterseniz belirli fotoğrafları ya da kişileri bu anılardan çıkarabiliyorsunuz. Hatıralar özelliği halihazırda kullanıcılara dağıtılmaya başlandı ve kullanıcılar tarafından da oldukça beğenilen bir özellik oldu. Bunun yanı sıra aynı zamanda yakın zaman içerisinde Instagram'ın DM özelliğine benzeyen bir fotoğraf paylaşım arayüzü de uygulama içerisinde aktif hale getirilecek. Mesajlaşma mantığı üzerine kurulacak olan bu arayüz, arkadaşlarınız ile paylaşmış olduğunuz tüm fotoğraflarınızı görmenizi ve aynı zamanda özel bir sohbet gerçekleştirmenizi de sağlayacak gibi gözüküyor. Google Fotoğraflar uygulaması halihazırda zaten son derece ilgi gören ve kullanıcıların beğenisini kazanan özelliklere sahip olup her geçen gün daha da gelişerek kullanıcıların beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Yeni özellikleri ile kullanıcıların beğenisini kazanacğaı düşünülen Google Fotoğraflar uygulamasını hem mobilden hem de bilgisayardan kullanmanız mümkündür. 

 


Google Fotoğraflar tehlikede!Google Fotoğraflar tehlikede!
Google Fotoğraflar 1 milyar kullanıcıyı kutluyorGoogle Fotoğraflar 1 milyar kullanıcıyı kutluyor
Google Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyorGoogle Fotoğraflarda fotoğraf aramak daha da kolaylaşıyor

PAYLAŞ