Google, Earth için geçmişi gösterebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

Google, Earth için geçmişi gösterebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-17 23:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Uygulama

Google tarafından yapılan yeni çalışma ile Google Earth, geçmişi gösterme konusunda yetenek kazanacak.

Masaüstü, mobil ve web sürümü olarak tüm platformlarda en çok kullanılan uygulamalardan birisi olan Google Earth, yeni özellikleriyle birlikte çok daha yetenekli hale getirilecek. Derlenen verilerle sürekli güncellenen sistem, bu özelliği ile birlikte geçmişe yönelik de aslında ciddi bir gelişme sunuyor. Konuyla ilgili yapılan son paylaşımlara göre mobil sürüm odaklı olarak yapılacak yeni güncelleme, kullanıcıların geçmişi görmesini de sağlayacak.

Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!Google Earth artık Firefox, Edge ve Opera’da da kullanılabiliyor!

Google Earth yeni özelliği neler sunacak?

Uydu görüntüleri ile sürekli güncellenen Google Earth için mevcut güncellemeler kayıt altına alınacak ve böylece eski sürümlere de erişilmesi mümkün hale getirilecek. Üstelik mevcut yenilik, geçmişe dönük olarak da destek vereceğinden dolayı, özelliğin kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılar geçmiş yıllara yönelik uydu verilere ulaşabilecek.  Konuyla ilgili henüz çok az bir detay paylaşıldığından dolayı önümüzdeki günlerde yapılacak basın açıklamaları yeni özelliğin daha net bir şekilde öğrenilmesini sağlayacak. Şu anda kapalı bir beta ile testleri sürdürülen yeni özellik, şu anda gizli ayarlara erişim yetkisi bulunan kişiler tarafından denenebiliyor.

Yapılan paylaşımlara göre 1930’lu yıllara kadar geçmiş desteği sunulacak. Böylece ülke ve bölgeler üzerinde uydu görüntüleri üzerinden değişimler daha net bir şekilde aktarılabilecek. Ancak bu durumun tüm bölgeler için geçerli olup olmayacağı bilinmiyor. Önümüzdeki aylarda güncellemenin sunulması bekleniyor.



PAYLAŞ