Google, DuckDuckGo'yu Varsayılan Arama Motoru Listesine Ekledi - Haberler - indir.com

Google, DuckDuckGo'yu Varsayılan Arama Motoru Listesine Ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-15 13:42:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Chrome için yapılan son güncelleme ile birlikte başka bir arama motoruna daha yer verildiği görüldü. Google bundan sonra varsayılanlar listesinde DuckDuckGo kullanımına da izin verecek.

Gizliliğe önem veren Google, bu alanda en dikkat çeken arama motoru olarak DuckDuckGo'yu sürpriz bir şekilde varsayılanlar listesine aldı. Chrome 73 ile birlikte kullanıcılara sunulan bu yenilik, kısa süre içerisinde en çok konuşulanlar arasında yer aldı.

Google katlanabilir telefon mu üretecek?Google katlanabilir telefon mu üretecek?

DuckDuckGo ve Google bir arada!

Şu anda güncelleme sunulduğu için Chrome 73’ geçiş yapan tüm kullanıcılar, varsayılan arama motorları bölümünde yeni arama motorunu görebilir. Bu konuda Google tarafından herhangi bir açıklama yapılmamış olması ise dikkat çekici. Öyle ki güncellemedeki bu küçük detay, sessiz sedasız bir şekilde gerçekleşti. 

Google, AB komisyonunun kendisine kestiği cezayı reddetti

Google tekelini kendi mi kıracak?

Google’ın bu alanda tekel olduğu, uygulamaları ile birlikte kendi servislerine yönlendirme yaptığı konusunda eleştirilerin arttığı bir dönemde gelen DuckDuckGo hamlesi oldukça önemli. Bu hamle ile birlikte tekeli kötüye kullanmama adına Google yeni bir dönem başlatabilir. Zira daha önce Avrupa Birliği tarafından çok yüksek cezalarla cezalandırılan Google, bundan sonra daha ılımlı bir politika izleyebilir. 

Google şirketine Avrupa Birliği'nden şok ceza!

Yeni özellik nasıl kullanılacak?

Yeni özelliğin kullanılması adına ilk olarak Google Chrome güncellemesinin yapılması gerekiyor. Güncelleme konusunda üstelik geçtiğimiz günlerde Google tarafından yapılan uyarı da güncellemeyi zorunlu kılıyor.

Chrome Kullanıcıları Tarayıcınızı Acilen Güncelleyin! 

Güncelleme sonrasında ise arama motoru bölümündeki listeyi kullanabilirsiniz. 

Kaynak: Arama Motoru


Google Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye BaşladıGoogle Haritalar Konum Önermeye ve Eşleşme Yüzdesi Göstermeye Başladı

PAYLAŞ