Google Drive'dan Doküman Düzenleme Özelliği Kaldırıldı - Haberler - indir.com

Google Drive'dan Doküman Düzenleme Özelliği Kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Google, Drive kullanıcılarını pek de memnun etmeyecek bir güncelleme yayınlayarak, Google Drive mobil uygulamaları üzerinden doküman düzenleme özelliğini kaldırdığını duyurdu.

Kullanıcılar bundan sonra Google Drive'da depoladıkları dosyaları düzenleyebilmek için geçen hafta yaptığımız haberle yayınlandığını duyurduğumuz Google E-Tablolar ve Google Dokümanlar uygulamalarını kullanacaklar.

Başka bir deyişle, Google Drive uygulamasının ikiye bölündüğünü söyleyebiliriz. Bundan sonra Google Drive'da bulunan herhangi bir dokümanı düzenlemek istediğinizde uygulama sizi e-tablo ya da doküman uygulamalarını cihazınıza yüklemeniz yönünde uyaracak.

Google Drive Belge Düzenleme

Hali hazırda bu uygulamalar cihazınızda yüklü ise düzenlemek istediğiniz doküman doğrudan uygulamalar üzerinden açılacak ve istediğiniz düzenlemeleri kolaylıkla yapabilme imkanına sahip olacaksınız.

Google E-Tablolar ve Dokümanlar uygulamalarının yayınlanmasıyla beraber Google Drive'ın yapabildiklerini birden fazla mobil uygulama üzerine dağıtmasının amacının, her uygulamanın kendi görev sınırlarını belirlemek olduğunu da anlayabiliyoruz.

Google Drive'ın bundan sonra sadece bulut depolama ve yönetim uygulaması olarak kullanılabileceğini de burada belirtmemizde fayda var. Google'un depolama çözümü Google Drive ile geçen hafta yayınlanan tablo ve doküman düzenleme uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.





PAYLAŞ