Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek! - Haberler - indir.com

Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-13 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google, reklam engelleyici eklentiler konusunda bugün blog sitesine bir açıklama yayınladı. Açıklamada Google'ın kullandığı ifadeler ise, şirketin Chrome tarayıcısında bulunan uzantıların geliştirilmesine yönelik yapılan eleştirileri de bir yanıt niteliği taşıyor.

Delvin Cornin, Google Security Blog üzerinde yapmış olduğu açıklamada, reklam engelleyici uzantıların geliştirilmesine ya da kullanıcıların reklamları engellemesine yönelik bir müdahale yapmadıklarını belirtmişti. Conin unun yerine içerik engelleyici uzantılar dahil olmak üzere, geliştirmeler kullanıcıların gizliliklerinin ve güvenliklerinin korunacağı şekilde uzantıların geliştirilmesine yardım etmek istedikleri yönünde açıklamalar yaptı.

Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile AnlattıGoogle Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı

Google'ın Uzantılar İçin Yeni Yapılandırması

Conin Google'ın, Ekim ayında, Chrome tarayıcısındaki uzantıları geliştirmeye yönelik  planları olduğunu da belirtti. Manifest v3 planı olarak isimlendirilen bu yeni yapılandırma, reklam engelleyici uzantılara da zarar verebilir. Manifest v3, Chrome tarayıcısında bulunan uzantıların performanslarını arttırmak ve kullanıcıların gizlilikle güvenliğini de daha iyi koruyabilmek için tasarlandığını,ancak bu değişikliğin bir kısmının, uzantıların internet sitelerinde hangi özellikleri denetlemeye devam edebileceğinin de bilinmediğini, uzantıların denetimde kısıtlamalarla karşılaşabileceğini açıklayan Conin'in açıklamaları, bazı geliştiricilerin reklam engelleme ve gizlilik uzantılarını destekleyecekleri yönünde olduğu gibi anlaşılmıştı.

Google Chrome'dan Reklam Engelleyicilere Engel Geliyor

Simeon Vincet ise Chormium Blog'da bir açıklama yayınlayarak, bu değişikliklerin reklam engelleyicilere müdahale etmek ya da zayıflatmak için tasarlanmadığının, bu spekülasyonların kafa karıştırdığının ama şirketin amacının bu olmadığını dile getirdi.Uzantılar konusunda devam eden tartışmanın bir kısmı da, reklam engelleyici uzantıların, hangi reklamları gösterip hangilerini göstermeyeceğine karar verilmesiyle ilgiliydi. Google bu konuda bazı değişiklikler yaparak, mevcut sürümdeki uzantıların internet sitesinde yer alan reklamların site öğelerinden uzun reklamları ile ilgili, internet adreslerinin sitesinden gelip gelmediğini kontrol etmesinin sınırı 30.000'ne kadar sınırlanmıştı. Google bu sınırın en fazla 150.000'ne kadar yükseltileceğini açıkladı. Bunun yanı sıra şirket geçtiğimiz ay, kurumsal kullanıcılara yönelik bir muafiyet planladıklarını da dile getirmişti. 

Google'dan Uygulama Kullanımını Artıracak Yeni Reklam Modeli

Google Manifest v3'ün geliştirilmesine devam edildiğini ve geliştiricilerle birlikte çalışacaklarını belirterek, kullanıcıların üçüncü şahıslarla paylaştığı bilgilerin sınırlandırılmasının, Chrome tarayıcısının tarama deneyimlerini geliştireceği için doğru bir hamle olduğunu düşünüyor.

 


Google Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı VerecekGoogle Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı Verecek
Google Chrome'dan Reklam Engelleyicilere Engel GeliyorGoogle Chrome'dan Reklam Engelleyicilere Engel Geliyor

PAYLAŞ