Google Chrome 86 yayımlandı - Haberler - indir.com

Google Chrome 86 yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-09 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için yeni sürüm yayınlandı. Chrome 86 olarak karşımıza çıkan bu yeni sürüm çeşitli iyileştirmeler ve yenilikler ile geliyor. Google Chrome, son olarak mobil taraftaki güncellemesi ile gündeme gelmişti. Popüler bu tarayıcı Android ve iOS tarafında çıkan özellikle kullanıcıların güvenli parola seçmesine olanak sağlayan ve var olan parolaları kontrol etmeye yarayan bir yeteneğe sahip olmuştu. Daha önce söylenene göre çeşitli büyük sitelerin veri tabanlarında sızıntılar olabiliyor. Bu noktada ise ortay binlerce parola çıkıyor. Daha sonra ise bu parolalar hacker’lar tarafından toplanarak başka servislere giriş yaparken kullanılıyor. Bir kere sızdırılan bir şifrenizi başka hiçbir alanda kullanmamanızı öneririz.

Google Chrome 86 yayınlandı

Google, iOS 14'te Google Chrome'un neden varsayılan olması gerektiğini açıkladıGoogle, iOS 14'te Google Chrome'un neden varsayılan olması gerektiğini açıkladı

Chrome’un yeni özelliği sayesinde sızdırılmış parolaları tekrardan almanız ve kullanmanız önleniyor. Bu yeni ve oldukça işlevsel gözüken özellik Windows ve Mac için çıkan Chrome 86’ya entegre olarak geliyor. Aktarılanlara göre Chrome’un Android ve iOS sürümüne eklenen bir parola eğer daha önce internet ortamına sızdırıldıysa masaüstü Chrome 86’da da gözükebiliyor.

Bu yeni sürüm ile beraber Native File System API üzerinden internet sitelerinin dosya sistemine direkt erişim sağlayabilmesine imkan tanıyacak. Bu özellik ile kişilerin servislere dosya aktarımı daha kolay bir hal alacak. Bu noktada sitelerin sadece seçilen dosyayı görebilmesi sağlanırken, sistem dosyalarına erişimi engellenmiş olacak. Bakalım özellikler ne derece işlevsel olacak göreceğiz.


Google Chrome, şifre düzenleme özelliğine kavuşuyorGoogle Chrome, şifre düzenleme özelliğine kavuşuyor
Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?Google Chrome 86 güncellemesi neler sunacak?

PAYLAŞ