Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu - Haberler - indir.com

Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-03 14:52:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce Google Asistan’a Türkçe dil desteğinin geleceğine dair çıkan haberlerin üzerinden çok geçmeden, Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu.

Google Asistan son dönemler yapay zeka asistanlar arasında en gelişmiş asistan olarak gözümüze çarpıyor ve kullanıcılarından tam not alıyor. Oldukça işlevsel olan Google Asistan bilindiği üzere bugüne kadar Türkçe dil desteğine sahip değildi. Oldukça kısa bir süre önce bu konuya dair çıkan bir bilgi de Google Asistan’ın Türkçe dil desteği için test aşamasında olduğu söylendi. Test aşamasının tamamlanmasının hemen ardından da Türkçe dil desteğinin kullanıma sunulacağı verilen bilgiler arasındaydı. Sonunda beklenen haber bu bilgilerin üzerinden çok geçmeden verildi ve Google Asistan Türkçe Dil desteğine kavuştu.

Artık Android’ler de akıllı asistana sahip

 

Android telefonların akıllı asistanı Google Asistan, Türkçe dil desteğine sahip olmadığı için, ülkemizdeki Android kullanıcılarının akıllı asistanı yoktu. Fakat bu yeniliğin ardından, artık Android kullanıcıları da bir akıllı asistan sahibi oldu. Google, bu anlamda daha önce eleştiri aldığı için, Türkçe ile birlikte başka dillere de destek getirdi.

Özellik bir süredir beta testlerindeydi ve testlerin tamamlanmasının ardından, kullanıma sunulacağı söylenmişti. Tam da söylendiği gibi oldu ve test aşamasını başarıyla tamamlayan Türkçe dil destekli Google Asistan, kullanıma sunuldu. Android cihaz kullanıcı sayısının oldukça fazla olması, yakın bir zaman içerisinde Google Asistan’ın ülkemizde en çok tercih edilen akıllı asistan olmasını sağlayacak. Kullanıcılar artık Google Asistan sayesinde pek çok işini telefonları aracılığı ile halledebilecekler.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ