Google arama sonuçlarındaki Soru-Cevap özelliğini kaldırıyor - Haberler - indir.com

Google arama sonuçlarındaki Soru-Cevap özelliğini kaldırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, kullanıcılar için kolaylık sağlamasını amaçladığı fakat neredeyse yüzüne dahi bakılmayan Soru ve Cevap özelliğini tamamen kullanımdan kaldırıyor. Söz konusu bu özellikten faydalanan kişilerin verilerini indirmek adına 30 Haziran'a kadar vakti vardır. 

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olarak değerlendirilen Google, kullanıcıların herhangi bir konu hakkında soru işaretlerine daha hızlı ve doğru yanıtlar vermesi için Soru ve Cevap adlı ek bir özellik sunuyor. Söz konusu bu özellik ile beraber kullanıcılar, arama yapmış oldukları konular ile ilgili olarak soru sorabilir ve diğer kullanıcıların sorularına da yanıt verebilirsiniz. Google, kullanıcılar tarafından daha çok ulaşmak istedikleri hedefi karşılarına çıkaran bir aracı olarak kullanıldığından birçoğu Google kullanıcısı Soru ve Cevap özelliğini adeta geri plana attı. Durum böyle olunca da bir Google özelliği daha çok fazla geliştirilemeden tamamen kapatılmayla karşı karşıya kaldı. 

Google Chrome 90 çıktı, işte yeniliklerGoogle Chrome 90 çıktı, işte yenilikler

Google'ın Soru ve Cevap özelliği, tamamen kaldırılıyor

Destek sayfasında yer alan Soru ve Cevap bölümüne yeni bir uyarı metni ekleyen Google, gelecekteki haziran ayı içerisinde arama sonuçları sayfasında yer alan Soru ve Cevap özelliğinin tamamen kullanımına son verileceği duyuruldu. Kullanıcıların 30 Haziran tarihine kadar katkıda bulundukları soru ve cevapların birer kopyasını alabileceğini dile getiren Google, söz konusu  uyarı metninde ise şu ifadeler yer aldı; "

"30 Haziran 2021 itibarıyla, Google Arama'daki soru ve cevap özelliği kullanımdan kaldırılacaktır. Katkıda bulunduğunuz soruların ve cevapların bir kopyasını indirmek için Google Paket Servisi'ni ziyaret edip Arama katkıları'nı seçin. Bu adımı, sorularınız ve cevaplarınız dahil olmak üzere tüm katkılarınızın kaydını oluşturmak için 30 Haziran'a kadar tamamlayın. Google'daki verilerinizi nasıl indireceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin." Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Google Fotoğraflar ücretli olacakGoogle Fotoğraflar ücretli olacak
Google E-Tablolar'da Google Çeviri nasıl kullanılır?Google E-Tablolar'da Google Çeviri nasıl kullanılır?
Google Algoritmasında büyük değişim zamanıGoogle Algoritmasında büyük değişim zamanı

PAYLAŞ