Google, Apple'a 9 milyar dolar ödeme yapacak - Haberler - indir.com

Google, Apple'a 9 milyar dolar ödeme yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google, sektördeki en büyük rakiplerinden biri olan Apple’a, 9 milyar dolar ödeme yapmak zorunda kalacak.

Teknoloji dünyasının iki dev ismi Apple ve Google, birbirleriyle sürekli bir yarışın içerisindeler. Google, Apple’ın işletim sistemi iOS’a karşı, Android işletim sistemi ile rakibine meydan okuyor. Fakat işler her zaman rekabetle gitmiyor. Zaman zaman teknoloji dünyasındaki en büyük rakipler, isteyerek ya da istemeyerek birbirlerine katkı sağlayacak şeyler de yapmak zorunda kalabiliyorlar. Google, buna benzer bir durumla karşı karşıya.

Bilindiği üzere Apple, kendi işletim sisteminde Android işletim sistemine ait hiçbir uygulamayı barındırmıyor. Tüm uygulamaları iOS işletim sistemine özel olarak geliştiriyor. Apple’ın kendisine ait olan arama motorunun da Safari olduğunu biliyoruz. Fakat Google belli bir ücret karşılığında, iPhone cihazlarında Google arama motorunun yer almasını sağlayabiliyor. Şimdi Google’ın, iOS cihazlarda Google arama motorunun kullanılması için, Apple’a ödeme yapması gerekiyor.

Google, Apple’a Chrome için yüklü miktarda ödeme yapacak

Apple, kullanıcılarına arama motoru olarak Safari arama motorunu sunuyor ve kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bunu tercih ediyor. Google, bu nedenle Apple marka cihazlarda varsayılan arama motoru olamadığı için büyük bir kayıp yaşıyor. Google, iPhone, iPad ve iPod Touch gibi cihazlarda arama motoru olabilmesi için, Apple’a ödeme yapması gerekiyor. Google bu durumu göze alarak uzun vadeli düşündü ve Apple’a ödeme yapmayı kabul etti. iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında var sayılan arama motoru olmak isteyen Google, Apple’a 9 milyar dolar ödeyecek. Google daha önce Apple’a 2017 yılında yine aynı konu için 3 milyar dolar ödemişti.





PAYLAŞ