Google Analytics Products nedir? - Haberler - indir.com

Google Analytics Products nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kişisel bir blog sahibinden binlerce kişiye hizmet veren bir e ticaret sitesine kadar web sitelerinin internet dünyasındaki durumunun takip edilmesi adına geliştirilen Google Analytics, bir web site performans analiz servisidir.

Google tarafından yapılan son yenilikler ile birlikte ara yüzünde değişiklikle girilen Google Analytics, çok daha etkin ve verimli durumda. Kişilerin sitelerindeki mülkiyetini doğrulaması ile birlikte kullanabileceği servis üstelik farklı alanlarda sunduğu raporlamalar ile kişilerin çalışmalarında etkin bir veri elde etmesini ve yeni planlamalar yapmasını sağlar.

Google Analytics'e Benchmark Raporu Özelliği GeliyorGoogle Analytics'e Benchmark Raporu Özelliği Geliyor

Google Analytics Products nasıl kullanılır?

Google Analytics kullanmak isteyen kişilerin resmi siteye giriş yaparak platformda oturum açması yeterli. Fakat uygulamanın kullanılabilmesi adına kişilerin web site ya da uygulamalarını öncelikli olarak sistemde doğrulaması gerekiyor. 

Google ve Salesforce'tan stratejik ortaklık açıklaması

Kişilerin başkasına ait bir siteyi tanımlaması mümkün olmadığı gibi doğrulama siteye eklenen bir doğrulama kodu sayesinde gerçekleşiyor ve doğrulaması yapılan web sitesi ile ilgili tüm yetkilendirmeler kişinin hesabına tanımlanıyor. Böylece başarılı bir doğrulama yaptıktan sonra Google Analytics kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Analytics ne sunuyor?

Sitenizi takip altına başlayan servis sayesinde sitenize ne zaman, hangi bölgeden giriş yapıldığı, ne kadar sitenizde kalındığı ya da hangi anahtar kelime üzerinden sitenize ulaşıldığı gibi detayları öğrenebilirsiniz.

Google Analytics mobil uygulama

Google Analytics kullanmak isteyen kişiler için bir diğer seçenek ise Google Play. Özellikle web raporlamalarını mobil olarak daha hızlı ve kolay bir şekilde almak istiyorsanız Google Play Store üzerinde yayınlanan Analytics uygulamasını indirebilirsiniz. Google Analytics’te kullandığınız üyeliği mobil uygulama üzerinde açarak sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Yaklaşık 8 farklı bölüme ayrılan Google Analytics platform ara yüzünde her bir bölgede farklı veriler sunulmaktadır. Raporlar arasında geçişler yapabilir, raporu belirlediğiniz metriklere göre kişiselleştirebilir ya da grafik bölümünden pasta dilimi ya da çubuk gibi farklı raporlama seçimleri yapabilirsiniz. Kontrolün tamamen size kaldığı Google Analytics, üstelik çalışmalarınızdan aldığı veriler sonrasında size uygun bir öneri sunarak web sitenizin daha iyi hale gelmesine ve aynı zamanda çalışmalarınızdan daha fazla sonuç almanızı sağlıyor. Tamamen ücretsiz bir servis olarak sunulan Google Analytics, web sitenizin daha yükseklere çıkması adına da büyük bir fırsat tanıyor. 

Google Analytics'e Benchmark Raporu Özelliği Geliyor 


iPad ile Uyumlu Google Analytics Yayınlandı!iPad ile Uyumlu Google Analytics Yayınlandı!

PAYLAŞ