Google alternatifi arayan Huawei, Qwant ile anlaştı - Haberler - indir.com

Google alternatifi arayan Huawei, Qwant ile anlaştı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 19:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Avrupa’daki kullanıcıları için yeni alternatifler bulmaya çalışan Huawei, arama motorunda Google’a alternatif olarak Fransız arama motoru Qwant ile anlaştı.

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayından beri ABD ambargosu altında olan Huawei ABD’li şirketlerle iş ortaklığını da kaybetmişti. Bu sene piyasaya sürdüğü pek çok yeni akıllı telefonunda Google uygulamalarını kullanmayan şirket kendi ekosistemini geliştirmeye başlasa da bu süreçte kullanıcılarına olabildiğince iyi bir deneyim sunmayı istiyor. Bir süredir farklı bir arama motoru arayışı içerisinde olduğu bilinen Huawei yaptığı resmi açıklamayla Qwant ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Huawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktıHuawei'nin ABD odaklı işlemci planları gün yüzüne çıktı

Huawei’nin Qwant’la yapmış olduğu ortaklık sayesinde artık şirketin İtalya, Almanya ve Fransa’da piyasaya sürdüğü yeni akıllı telefonları Qwant ön yüklü olarak gelecek. Diğer ülkelerde ise şirket Qwant’ı Huawei AppGallery üzerinden indirebilecekler.

Gün itibariyle ortaklıklarını resmi olarak duyuran iki şirket arasındaki ortaklık kullanıcıların veri gizliliğini ve güvenliğini korumaya yönelik bir hareket olarak tanımlanmakta. Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına göre Qwant ve Huawei mühendisleri, özelleştirilmiş mobil arama hizmetleri, akıllı bağlam farkındalığı ve senaryoya dayalı öneriler sunabilmek adına birlikte çalıştı. Bu çalışma sonucunda arama motoru, Avrupalı kullanıcılara daha verimli bir çözüm sağlayacak şekilde yeniden uyarlandı.

 GPDR (Genel Veri Koruma Yönetmeliği) gizlilik standartlarına uygun bir arama motoru olarak kullanıcıların kişisel verilerini izlemeyen ya da analiz etmeyen bir arama motoru olarak önce çıkan Qwant, ayrıca içerik telif hakkını da öne plana çıkararak orijinal içeriklere önem veriyor.

 


Huawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sunduHuawei arttırılmış gerçeklik haritasını kullanıma sundu
Huawei Apple'ın izinden gidiyorHuawei Apple'ın izinden gidiyor

PAYLAŞ