Google Allo kapatılıyor - Haberler - indir.com

Google Allo kapatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-06 10:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google, Allo uygulamasını resmi olarak kapatacağını duyurdu. Bu sayede başka bir Google sohbet uygulaması daha başarısızlıkla sonuçlanmış olacak. Peki neden Google Allo kapatılıyor?

Google gizli moddaki aramalarınızı da izliyor

Google'ın çok az bilinen 14 projesiGoogle'ın çok az bilinen 14 projesi

Google Allo kapatılıyor

Aslında bu haberin geleceğini tahmin edebiliyorduk. Çünkü Google şirketi, geçtiğimiz nisan ayında Allo yatırımları için yatırımları askıya aldı. Bu askıya almadan sonra Allo uygulamasının tehlikede olduğunu hemen anlamıştık. Daha sonrasında ise Google şirketinin iletişim grubu şefi olan Anil Sabharwal, Allo'nun umdukları etkiyi alamadığını ve başarılı olamadığını söylemişti. Google şirketinin belirttiğine göre Allo uygulaması Mart 2019 tarihine kadar çalışmayı sürdürecek. Kullanıcılar o zamana kadar bu uygulamayı kullanabilecekler ve geçmişlerini dışa aktarma imkanına sahip olabilecekler. 

Google, Allo uygulamasının yerine mobil operatörlerin de desteklemiş olduğu RCS sohbet platformu kısmına yoğunlaşmayı planlıyor. Allo uygulamasının aksine, RCS Sohbet uygulaması mobil operatör tarafından gerçekleştiriliyor. Bu sayede Google şirketi Android için yıllarca aramış olduğu Apple şirketinin mesajlaşma uygulaması olan iMessage uygulamasına yetişebilir. Üstelik bu durumu, servisi kendisi tarafından işletilmeden gerçekleştirebilir. Ancak RCS Sohbet uygulaması Google'ın Hangouts Chat servisi ile aynı şekilde olmadığını belirtelim. Hangouts Chat, Google şirketinin kurumsal müşterileri için özel olarak geliştirdiği ve Slack gibi bir hal alan deneyimi ile yer değiştirecek olan bir özelliktir. Google, Hangouts Chat ve video çözümü olan Meet gibi araçlar belli bir süreye kadar mevcut müşteriler için çalışmaya devam edecek.


İlgili uygulamalar
Türkçe Google Asistan yakında geliyorTürkçe Google Asistan yakında geliyor
Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuştuGoogle Asistan Türkçe dil desteğine kavuştu
Google, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyorGoogle, Mors kodu bulunan oyunların geliştirilmesine yardım ediyor

PAYLAŞ