Google Akıllı Bileklik ile Kişisel Sağlık Takibi Yapılabilecek! - Haberler - indir.com

Google Akıllı Bileklik ile Kişisel Sağlık Takibi Yapılabilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-06-24 15:30:49
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Google, şimdi de medikal işlevleri ön plana çıkan bir bileklik çıkarıyor. Şirket, doktorların kişisel sağlık takibi yapabilecekleri ileri seviye bir akıllı bilekliği pazara sunmaya hazırlanıyor.

Bloomberg sitesinden yapılan habere göre çeşitli hastalıklarda kişinin sağlık durumunu kontrol etmek amacıyla geliştirilen akıllı bileklik, kalp atış hızı, nabız ve deri sıcaklığını dakika dakika izleyecek ve güneş ışınlarına gibi dış faktörlerin etkilerini takip edebilecek.

Gelen haberlere göre söz konusu bilekliğin genel satışa sunulmayacağı ve sadece klinik deneylerde ve reçeteli hastalarda kullanılacağı belirtildi. Ayrıca Google, hastaların hastane dışında da sağlık ve ortam koşullarının takip edilmesini sağlayan bilekliğin önümüzdeki 10 yıl içinde tüm hastalarda kullanılabileceğini öngörüyor.

Klinik deneylerde kullanılmak amacıyla tasarlanan bilekliğin, Google Glass, Project Loon, sürücüsüz otomobil gibi projeleri hazırlayan Google X laboratuvarı tarafından geliştirildiği söyleniyor. 

Bileklik Google'ın geliştirdiği ilk tıbbi ürün değil. Google X daha önce de takan kişinin glikoz seviyesini ölçen özel bir kontakt lens geliştirmişti.





PAYLAŞ