Google Adsense nedir? - Haberler - indir.com

Google Adsense nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-02 17:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Soru-Cevap

Bu içerik Google Adsense nedir sorusunun cevabını  barındırır ve Adsense ile nasıl para kazanıldığı hakkında bilgiler sunar.

Google Adsense nedir?

Teknoloji çağındayız, eliniz kaliteli veya kalitesiz hiç fark etmeksizin  büyük bir kitleye hitap eden bir platformunuz var ise bu sizin için para anlamına gelir veya gelebilir. 
İnternet denilince akla ilk gelen şey şüphesiz Google'dır. Google'da tam olarak bu mantıkla çalışan bir sisteme sahip . Eğer fazla kullanıcıya hitap eden bir siteniz var ise size aldığı reklamı belirli oranda bir komisyon karşılığında sunma fırsatı veriyor. 

Adsense  Google'ın websitesi sahiplerine (Youtube kanalı sahipleri de dahil ) içerikleri sayesinde kullanıcı çektikleri için reklam yayınlatıp para kazandırdığı ve kendisininde gelir elde ettiği bir sistemdir.

Google launches clean energy project in Taiwan, its first in AsiaGoogle launches clean energy project in Taiwan, its first in Asia

Düşününki bir reklam verensiniz ve reklam için tercihiniz Google oldu. Google sizden anahtar kelimenizin değerine göre tıklama başına para keser, ve reklamınızı kullanıcı verileri ve çerezleri de kullanarak Adsense onayı almış bir sitede yayınlar. Herhangi bir kullanıcı bir siteden bir Adsense reklamına tıkladığında reklam verenin hesabından alınan paranın Google'a gider. Google gelen bu paranın 3'te 1'ini alır(yakşalık değerdir) geri kalan 3'te 2'sini reklamın yayınlandığı sitenin sahibine verir.

Adsense onayı almak için öncelikle websitesi veya Youtube kanalına sahip olmalısınız. Ve her isteyen reklam yayınlama hakkı kazanamaz. Belirli politikalara uygun şekilde tasarlanmış olmanız gerekiyor. Bu kuralları Adsense forumlarından öğrenebilirsiniz.

Adsense yayıncıya  iki farklı yoldan para kazandırır. Reklamın tıklanması ile para kazanabileceğiniz gibi sadece gösterim ile de para kazanmanız mümkün. 
Ne kadar kullanıcıya ulaşırsanız ne kadar kişiye reklam gösterir veya (doğal olarak) tıklamasına sebep olursanız o kadar fazla para kazanırsınız.


İlgili uygulamalar
Google Hangouts is shutting down for some users in OctoberGoogle Hangouts is shutting down for some users in October
Google invests 6.5 million dollars in the fight against fake news about coronavirusGoogle invests 6.5 million dollars in the fight against fake news about coronavirus

Google Pixel C Tanıtım Videosu


PAYLAŞ