Google, 5nm mobil işlemci geliştirebilir - Haberler - indir.com

Google, 5nm mobil işlemci geliştirebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung’un internet devi Google için bir yonga seti üreteceği ifade edildi. Gelen yeni gelişmelere göre ise söz konusu bu çip 5 nm fabrikasyon ile üretilecek. Samsung bildiğiniz üzere akıllı telefon üretmesinin yanı sıra piyasaya sunduğu Exynos işlemcileri ile de biliniyor. Ancak bildiğiniz üzere şirket bu işlemciler ile son dönemde oldukça eleştiriliyor. Öyle ki şirketin kendi işlemcisine sahip olan Galaxy S20 serisi akıllı telefonların Qualcomm işlemci setine sahip sürümlerden daha düşük performans göstermesi noktasında Samsung oldukça eleştiriliyor. Ancak bu eleştirilere karşılık ortaya çıkan bir rapora göre Samsung’un özel bir çipset geliştirmesi için Google ile ortaklık imzaladığını duyuruyor.

Birçok kişi tarafından Samsung’un amiral gemisi modellerini kendi işlemci seti ile donatması sevilmiyorken, şirket bunu gerçekleştirmeye kesin olarak devam ediyor. Kendi geliştirmiş olduğu işlemcileri kullanan Samsung, bu sayede Qualcomm ve MediaTek gibi tedarikçilere olan bağlılığını da azaltmış durumda.

Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?Google Play Music'teki çalma listesi Spotify'a nasıl aktarılır?

Samsung, Google’a özel çipset üretecek

Samsung’un kendi işlemcilerini üretmeye başlaması ise dünya genelinde en büyük üçüncü mobil çip üreticisi haline gelmesini sağladı. Google için geliştirileceği söylenen ve bu yıl piyasaya girmesi beklenen işlemci, Samsung’un 5 nm fabrikasyon sürecine sahip olarak üretilecek. İşlemcinin detaylarına geldiğimiz de ise iki adet Cortex-A78, iki adet Cortex-A76 ve dört adet Cortex-A55 olarak sekiz çekirdekli yapıda sunulması bekleniyor. Yonga seti ayrıca Borr mikro mimarisine sahip olan ARM’nin Mali MP20 GPU’suna sahip olacak ve Google tarafından geliştirilen Visual Core ISS ve NPU’yu da içermesi bekleniyor.

Google’ın geçtiğimiz yıl Qualcomm, Intel, Broadcom ve NVIDIA’dan yonga geliştiricilerini tek yonga platformu üzerinde çalışmaya teşvik ettiği biliniyor. Ancak istediği cevabı alamayan Google şimdi ise Samsung’a yönelmiş durumda.


Apple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklıkApple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklık
Google artık Android dağılım grafiğini yayınlamayacakGoogle artık Android dağılım grafiğini yayınlamayacak

PAYLAŞ