Google 5 Şubat'ta İfadeye Çağırıldı - Haberler - indir.com

Google 5 Şubat'ta İfadeye Çağırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-19 18:44:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Ülkemizde rekabet kurulu tarafından geçtiğimiz günlerde alınan kararlar doğrultusunda Google karşı hamle olarak ülkemize sunmuş olduğu lisans desteğini kesmişti. Bu destek kesilmesi ile beraber Google, Türkiye’de yeni satışa sunulacak olan Android akıllı telefonlarda artık Google servis ve uygulamalarını sunmayacağını ve kullanılamayacağını duyurmuştu. Konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı ve Rekabet Kurumu tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında sözlü savunma istendi. Söz konusu kritik toplantı ise 5 Şubat’ta gerçekleşecek ve Google ifade vermeye gelecek.

Kritik Google Toplantı Tarihi 5 Şubat

Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama!

Bu kapsamda arama motoru devi Google’ın arama pazarındaki hakimiyetini kötüye kullanarak çevrim içi alışveriş şirketlerinin pazarındaki rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırma sebebiyle 4054 sayılı kanun’un 6.maddesini ihlal ettiği iddiası hakkındaki soruşturmada sözlü savunma istendi. Söz konusu savunma toplantısı ise 5 Şubat 2020 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

Şikayet tarafı 27 Ocak 2020 yılına kadar başvuru yapabilecek. Rekabet kurumu tarafından yapılan açıklamada “Toplantıya katılmak isteyen şikâyetçi ve üçüncü kişilerin, “Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ” uyarınca, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 27 Ocak 2020 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. ” sözleri dile getirildi.  

Google’ın tıpkı Çin ile yaşadığı sorun gibi servislerini yeni Android cihazlarda ülkemiz için servis desteklerini çekecek olması oldukça dikkat çekmişti. Bakalım bu toplantı sonucunda nasıl bir karara varılacak göreceğiz.


Google, Android kullanıcılarından özür diledi!Google, Android kullanıcılarından özür diledi!
Google servisleri çöktü! Bakan Yardımcısından açıklama geldiGoogle servisleri çöktü! Bakan Yardımcısından açıklama geldi

PAYLAŞ