Getir yeni aldığı yatırımla 7.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı - Haberler - indir.com

Getir yeni aldığı yatırımla 7.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2021 yılının başından beri yatırımlar almaya devam eden Getir, 555 milyon dolarlık bir yatırım daha almayı başardı. Şirket, geçtiğimiz mart ayında almış olduğu yatırım ile beraber unicorn şirketler seviyesine erişmiş ve son 555 milyon dolarlık yeni yatırım ile beraber Getir şirket değerlemesinin 7 milyar 555 milyon dolara erişmesini sağlamış oldu. Kurucusu Nazım Salur olan ve hizmetlerine göre Türkiye’de başlayıp sonra Avrupa’ya açılan Getir, büyük çaplı yatırımlar almaya devam ediyor. Bu yatırımlar ile değerlemesini 5 ayda 9 katına çıkartmayı başaran Getir, Mart ayında 7 milyar dolarlık yatırım ile unicorn seviyesine erişen bir şirket, birçok farklı şirketten ise 555 milyon dolarlık bir yatırım daha aldı.

Aldığı yatırımlar ile beraber Türkiye ve Avrupa’daki etkinliğini artırmak isteyen Getir’in değerlemesi, 7.5 milyar doları aşmış durumda. Nazım Salur, bu yatırımlar kapsamında 2021’in ikinci yarısında ABD’de faaliyete geçmeye hazırlandıklarını da dile getiriyor.

Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      

Getir, Paris ve Berlin sonrasında ABD’ye açılıyor

Geçtiğimiz aylarda CEO tarafından yapılan bir açıklama ile kendi oluşturdukları yapay zeka teknolojisi ile hangi ülkenin en çok hangi ürünü sattığını 1 ay gibi bir süre içinde belirleyebildiklerini ve bu veriler ile Avrupa ülkelerinde de Türkiye kadar başarı göstermeyi düşündüklerini belirtiyor. Pandemi sebebi ile kullanıcıların market ve yemek siparişlerine yönelik taleplerinin artması, Getir ve benzeri şirketlerin değer kazanmasına sebep oldu. Getir ise 2021’in başından beri üst üste değer kazanan şirketlerden oldu. Nazım Salur, 555 milyon dolar hakkında şu sözleri dile getirdi;

“Getir’in bu değere ulaşması 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile harmanlandığında dünyada nasıl bir ilgi uyandırdığını gösteriyor. Bu aslında Türkiye’den de yeni teknolojik iş modellerinin çıkabileceğinin de göstergesi. Yeni kaynak ile hem Türkiye’deki işlerimizi daha hızlı büyütmeye hem de yeni ülkelerde bu iki heceli Türkçe kelimeyi sevdirmeye devam edeceğiz."


Google RSS takibini yeniden aktif hale getiriyor               Google RSS takibini yeniden aktif hale getiriyor               
Pandemi Lenovo’ya rekor getirdi!Pandemi Lenovo’ya rekor getirdi!

PAYLAŞ