Genç Yatırımcıların Gözdesi Robinhood Halka Arz Edildi - Haberler - indir.com

Genç Yatırımcıların Gözdesi Robinhood Halka Arz Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-01 15:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Piyasaya çıktığı andan itibaren büyük bir popülerlik yakalayan RobinHood için halka arz gerçekleştirildi.

ABD’nin California eyaletinde kurularak küresel olarak hizmet vermeye başlayan RobinHood, herhangi bir komisyon alınmadan yapılan ticaret işlemleriyle dikkat çekmeyi başardı. RobinHood kullanıcıları, platformda ek bir ücret ya da komisyon ödemeden hisse senedi, kripto para ve diğer finansal varlıklar için ticaret yapabiliyor. Böylece kullanıcılar mevcut yatırımlarını çok daha kazançlı bir şekilde yapabilirken, mevcut imkânlar çok fazla kullanıcının uygulamayı kullanmasını sağladı.

iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?iPhone: Robinhood hesabını iki adımlı doğrulama nasıl açılır?

RobinHood Halka Arzı Tamamlandı

Genç yatırımcılar arasında daha fazla popüler olan RobinHood, yakaladığı bu başarıyı halka arz ile birlikte sürdürdü. Uygulama ile ilgili yapılan resmi açıklamalarda, Nasdaq borsasında halka arz gerçekleştirildi. RobinHood ($HOOD) hisseleri piyasaya 38 dolardan giriş yaptı ve toplam 55.000.000 hisse satıldı. Halka arz ile birlikte RobinHood yaklaşık 1.89 milyar dolar değerinde bir gelir elde etti. Resmi açıklamaya göre hisselerin 52.375.000'i RobinHood tarafından satın alındı. Diğer 2.625.000 ise mevcut hissedarlar tarafından alındı. RobinHood kurucu ortakları olan Vlad Tenev ve Baiju Bhatt, 50 milyon dolar değerinde hisse satarak uygulama için farklı gelir alanları yaratmayı başardı. Zira resmi açıklamalara göre şirketin mevcut arz ile birlikte 32 milyar dolarlık bir değerleme aldığı da belirtildi.2020 yılının Eylül ayı itibariyle 11,7 milyar dolarlık değer açıklanan uygulama, son rakamlar ile birlikte yüzde 63 boranında artış yaşadı.

RobinHood Nasıl Para Kazanıyor?

Komisyon ve herhangi bir ek ücret alınmaması nedeniyle nasıl para kazanıldığı sürekli sorgulanan RobinHood, akışlarını diğer aracı kurumlar üzerinden gerçekleştiriyor ve aracı kurumlar üzerinden gelir sağlıyor. Bununla birlikte gelirin yüzde 38’ini opsiyon ticaret hesaplarından, yüzde 25’i hisse senedi ticaretinden ve yüzde 17’si kripto para ticaretinden elde ediliyor. Ancak şirket için özellikle 2021 yılının ikinci çeyreğinde zarar açıklanması bekleniyor. Şirketin açıklayacak son çeyrekte 47 milyon ile 527 milyon dolar arasında net zarar açıklaması bekleniyor.

RobinHood Neden Popüler Oldu?

RobinHood öncesinde piyasada pek çok farklı uygulama ve seçenek olmasına rağmen sektörün yeni oyuncusunun bu kadar popüler olması pek çok soru işaretini de beraberinde getrdi. Ancak sistemin sunmuş olduğu en cazip özellik, sektörde yer alan yüksek broker ücretleri ve minimum ticaret limitleri gibi kriterleri ortadan kaldırması. Bu nedenle özellikle genç ve düşük ücretlerle yatırım yapacaklara bu sayede ulaşabilen RobinHood, böylece kısa sürede yüksek kullanıcı satışına ulaştı.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ