Gazeteciler için Facebook Signal Duyuruldu! - Haberler - indir.com

Gazeteciler için Facebook Signal Duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-18 16:00:16
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya sitesi Facebook, kullanıcı kitlesini daha geniş alanlara taşımak adına yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Platformun son duyurduğu yenilik, popüler içerikleri gazetecilere sunan "Signal" adlı servis oldu.

Son zamanlarda insanların son dakika haberleri ilk olarak sosyal medya üzerinden öğrenmesi gazetecilik sektörünü bir adım geriye taşımıştı. Bu durumu ele alan Facebook, kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda hem gazeteciliği ön plana çıkarmak hem de daha çok kullanıcıya ulaşmak adına Signal servisini geliştirdi.

Facebook Signal

Bu servis gazetecilerin, Facebook ve Instagram üzerindeki popüler içerikleri detaylı bilgileri ile hızlı bir şekilde öğrenmelerini ve bunu anında haber yapmalarını sağlıyor. Yani sosyal medya üzerindeki popüler olabilecek konu başlıklarını bir araya getirerek haberleştirecekleri bir hizmet sunuyor.

Signal sayesinde Facebook ve Instagram üzerinde en fazla konuşulan haberleri ve en popüler içerikleri kullanıcılara ulaştıran gazeteciler, ayrıca kullanıcılar tarafından puan alabilecekler.

Gerçek konulara odaklandığı için sahte haberciliğin önüne geçen bu servis, gazetecilerin platform üzerinden içerikler için arama yapabilmelerine imkan tanıyor. İngilizce olarak hizmet sunan Signal'e buradan başvuru yaparak ulaşabilirsiniz. Son olarak gazeteciler için ücretsiz sunulduğunu da belirtmiş olalım.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ