Fortnite'tan Apple'a protesto turnuvası - Haberler - indir.com

Fortnite'tan Apple'a protesto turnuvası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 13:15:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

#FreeFortnite sloganı ile şirket tarafından başlatılan yeni turnuvada sıralamaya giren oyuncular sloganın logosuna sahip hediyelik eşyalar kazanacak. Diğer yandan baskı yaptırmak isteyenler için de dosya halinde hazırlanmış durumda. Dünyanın en popüler oyunlarından birisi olan Fortnite, uygulama içinden direkt olarak ödeme yöntemi kullandığı için oyun ilk önce App Store, daha sonra ise Google Play mağazasından yasaklanmıştı. Epic Games ise hakkını mahkemelerde arayacağını açıklamıştı. Ancak stüdyonun Apple’ karşı farklı bir öfkesi daha var gibi duruyor. Fortnite oyunu iki mağazadan da kaldırılırken, Apple ile Epic Games arasında sürtüşme yaşanmış ve Apple durumu bastırmıştı. Ancak Epic Games bunu kabul etmemiş ve protesto amaçlı bir turnuva başlattı.

Epic Games, protesto turnuvası başlattı

Fortnite Fortnite "Dünyayı Kurtar" modu erken erişime açıldı

Free Fortnite adlı bu turnuvada Apple’ın 1984 yılındaki gökkuşağı renkleri ve bir lama logosu kullanılıyor. Metinde ise Apple’ın kullandığı fontlar yer alarak dikkat çekiyor. Turnuvada sıralamaya giren oyuncular bu logoya sahip hediye eşyalar kazanma şansını yakalayacaklar. Epic Games diğer yandan Free Fortnite baskısı yapmak isteyenleri de unutmamış. Bu noktada tişört ve şapkalar için baskı yapmak isteyen şirketin sitesinde gerekli dosyalar indirilebiliyor. Şirket mutlak bir şekilde metin ve lama logusunun beraber kullanılmasını istiyor.

Son olarak Samsung cephesinden yasağa rağmen Fortnite Galaxy mağazası aracılığı ile Samsung cihazlara indirilebilir olacağı Samsung tarafından açıklanmıştı. Samsung, akıllı telefon kullanıcılarının Battle Royale oyunu Fortnite’ı Samsung Galaxy Store uygulamasından indirebileceklerini duyurdu. Şirket ayrıca yaptığı açıklamada Samsung Galaxy akıllı telefonların bu noktada “Galaxy Store üzerinden Epic Games’i indirerek Fortnite Mega Drop kapsamında yüzde 20’ye varan indirim ve oyun içi teklifleri alacağını” şeklinde ifade etti. Bakalım Epic Games ile Apple ve Google arasında yaşanan bu sorun nasıl çözülecek göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!
Apple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklamaApple ve Fortnite savaşı hakkında yeni açıklama

PAYLAŞ