Fortnite başarısı yapımcısını milyarderler listesine soktu - Haberler - indir.com

Fortnite başarısı yapımcısını milyarderler listesine soktu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 17:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Fortnite giderek daha da fazla kişiye ulaşırken mevcut durum dahi Epic Games'in kurucusu Tim Sweeney’i milyarderler listesine sokmayı başardı. İşte son gelişmeler.

Son dönemlerin en çok ilgi gören oyunlarından birisi olan ve Epic Games tarafından piyasaya sürülen Fortnite’ın firmanın ve kurucusunun yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bloomberg tarafından güncellenen son milyarderler listesinde firma kurucusu Tim Sweeney’in yer alması kısa süre içerisinde firmanın ve oyunun gündeme gelmesini sağladı.

Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?Mobil oyun sektöründe PUBG mi Fortnite mı daha popüler?

Fortnite: Battle Royale Turbo İnşa Özelliğiyle fark yaratacak

3 milyar dolarlık katkı

2018 yılı içerisinde sadece Fortnite ile 3 milyar dolar seviyelerinde gelir elde eden Epic Games’in şu anda günlük kazancı 2.5 milyon dolar. Listede 7.2 milyar dolarlık bir geliri olduğu görülen Sweeney, sadece firma ve oyun ile yüksek bir başarı elde etmeyi başarmış durumda. Üstelik mevcut tablo sadece 2018’in Ekim ayına kadarki süreci kapsıyor. Aradaki fark göz önüne alındığında durum mevcut tablodan çok daha yüksek değerlerde.

Bodrum katından milyarderler listesine!

Evinin bodrum katında başladığı çalışmalarından milyarderler listesine kadar başarılı bir kariyer sürecini geride bırakan Sweeney, Epic Games’i yoktan var etti. Bugüne kadar Fortnite dışında pek çok başarılı oyunla da adından söz ettiren oyun geliştirici firmanın en büyük başarılarından birisi ise kuşkusuz Fortnite oldu. Oyun ücretsiz olmasına karşın oyun içi alışveriş ile farklı oyun unsurlarının satışını gerçekleştiren marka, bu alışveriş zorunlu olmamasına karşın satış yapmayı başararak bu alanda da yine farklı bir strateji başarısı gösterdi. Oyunun e-spor olarak da fark yaratması bekleniyor. Öyle ki oyunda yakalanan bu başarı ile birlikte oyunun e-spor alanında yer alması yönünde yoğun bir ilgi gösterilmişti.

iPhone için Fortnite'a ince ayar


İlgili uygulamalar
Fortnite Dansları Yüzünden Birkez Daha Davalık OlduFortnite Dansları Yüzünden Birkez Daha Davalık Oldu
Fortnite hackerları hesapları hackliyorFortnite hackerları hesapları hackliyor

Fortnite 4. Sezon


PAYLAŞ