Fornite, 250 Milyon Kullanıcıya Ulaştı! - Haberler - indir.com

Fornite, 250 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-21 16:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Dünyanın en popüler oyunları arasında yerini alan Battle Royal oyunu Fornite, destansı macerasına durdurak bilmeden devam ediyor. Oyun piyasasının başarılı isimlerinden Epic Games tarafından tasarlanan Fornite oyunu, 250 milyon kayıtlı oyuncu sayısına ulaşarak başarılarına katlayarak devam ediyor. Arena içerisinde yönlendirmek adına seçtiğiniz oyuncuyu taktiksel bir şekilde yönlendirerek hedeflerin her birini ortadan kaldırarak ilerleyeceksiniz. Oyunun sonuna kadar hayatta kalmak sandığınızdan çok daha zor olacak. Fakat cesarete ve gereken kontrol mekanizmasına sahip olduğunuz sürece oyunda hayatta kalabilir ve arenanın kazananı olabilirsiniz. Oyunda başarılı olarak ilerlediğiniz sürece çeşitli ödüller ile kazanç elde edeceksiniz. 

Fornite hakkında açıklamalar yapıldı!Fornite hakkında açıklamalar yapıldı!

Fornite en önemli başarısını elde etti

2017 yılında oyunseverler ile buluşan Fornite oyunu, piyasaya girdiği günden itibaren oyuncuları etkisi altına almayı başardı ve kısa süre içerisinde dünyanın her yerinde en çok tercih dilen oyunlar arasında yerini almayı başardı. Epic Games tarafından açıklanan kayıtlı oyuncu rakamları başarısının kanıtı olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun geliştirici firmasın çarşamba günü yaptığı açıklamada, popüler battle royal oyunu olan Fornite'ın 250 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunun bilgisini verdi. İncelemelere baktığımız taktirde son dört ay içerisinde 50 milyon kullanıcı daha kazanan Fornite, Apex Legends gibi rakiplerin piyasada yerini almasına rağmen tüm zamanların en iyi oyunlarından biti olmaya devam ediyor. Battel Royal teması üzerine kurulan Fornite, hızla kitlesini artırmaya devam ediyor. 

Epic Games şirketinin CEO'su Tim Sweeny, söz konusu konu ile alakalı yaptığı açıklamada, oyunun kullanıcı sayısının hiç aşağı yönde görmediklerini söyledi. Buna ek olarak; "Fortnite sadece bir oyun değil, aynı zamanda insanların birbirleriyle arkadaş oldukları bir sosyal ağ platformu”  diyen Sweeney, Fortnite’ın yüzde 35 ile en fazla kadın oyuncu sayısına sahip FPS oyunu olduğunu da belirtti. 

Karakterlerin dansları dikkat çekiyor

Fornite oyununun en önemli özelliklerinden biri, oyundaki  karikatürize edilen karakterlerin dans hareketlerine sahip olmasıdır. Bu özellik ile hem özgünlüğünü hem de eğlence derecesini artıran şirket Fornite'ın gelecek zaman içerisinde daha da büyük kitleleri etkisi altına alacağının bilgisini veriyor. Fornite karakterlerinin dans ediyor olması oyuncuları oldukça etkilemiş gibi gözüküyor. Bu durum özellikle de çocuklar üzerinde büyük bir etki bırakıyor. Öyle ki Fornite karakterlerinin dansları dünyadaki pek çok ünlü isim tarafından taklit edilerek eğlence amaçlı değerlendiriliyor. Hatta bu durum Fornite karakterlerinin danslarına telif hakkı çıkaracak kadar önemli bir boyutta yer alıyor. 

Bu özellikle taşımasına rağmen Fornite türünün tek örneği olarak görülmüyor. Fornite'ın yanı sıra aynı zamanda 2017 yılında yine piyasaya sunulan Battle Royal oyunu PlayerUnknown’s Battlegrounds ve elbette ki bilinen ismiyle PUBG oyunları da şu an için büyük kitlelere sahiptir. Geçtiğimiz aylar içerisinde hayatımıza giren yine Epic Games imzalı Apex Legends oyunu ilk ay itibariyle 520 milyon oyuncuya sahip olmuş durumda bile. Konu ile ilgili çalışmalar yapan analistler Apex Legend'ın Fornite oyununu geçeceği yönünde yorumlarda bulunuyor. Fakat Epic Games'in paylaştığı rakamlar hiç de bu doğrultuda değil. 

 


Fornite sezon 5 için ortaya çıkan görsel kafaları karıştırdıFornite sezon 5 için ortaya çıkan görsel kafaları karıştırdı
Fornite Yapı Nedir? Nasıl Yapılır?Fornite Yapı Nedir? Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ