Ford Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacak - Haberler - indir.com

Ford Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-07 11:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

3D yazıcılar ile üretilen ürünler gün geçtikçe çok daha fazlalaşmaya başlıyor. İlk çıktığında ufak tefek parçalar üretilirken şimdilerde araçlarda, evlerde ve diğer yapılarda kullanılabiliyor. Son olarak örneği, Ford tarafında göreceğiz. Ford Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacak

Ford Mustang Shelby GT500 modelinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar kullanılacak

Son dönemde müşteri memnuniyetini artırmak adına çalışan Ford, aynı zamanda daha verimli yöntemler de deniyor. 45 milyon dolar yatırım ile birlikte Michigan eyaletinde yeni bir üretim merkezi kuran Ford, araç üretiminde yeni yöntemler geliştirmeye çalışıyor. ABD merkezli olan şirket, otomotiv dahil pek çok sektörde 3D yazıcılardan faydalanmaya başladı. Yeni kurulan bu merkez içerisinde 23 adet 3D yazıcı bulunuyor. Ford, bu iş için 10 farklı 3D üretim şirketi ile işbirliği yapıyor. Parça üretimi konusunda naylon ve karbon gibi çeşitli malzemeler kullanılabiliyor. 

Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı!Le Mans Yarışları için Tasarlanan Ford GT Görücüye Çıktı!

Ford, 3D yazıcı ile imal ettiği bu parçaları şimdiden üretim araçlarında kullanmaya başladığını da belirtti. Örnek olarak, Mustang Shelby GT500 modelinin fren sistemlerinde 3D yazıcı ile üretilen parçalar bulunacak. Çin pazarı için üretilecek olan F-150 Raptor'un kabin tarafında da bu tür parçalara rastlanabilecek. Elbette Mordern Üretim Merkezi'ndekitüm sistemler bu yazıcılar üzerine kurulu değil. Merkezde 100 kişilik ekip barındıran Ford, yeni nesil üretim bantlarının daha kolay tasarlanması için sanal ve artırılmış gerçeklik üzerinde de çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor. Sistem, uzmanların yapıyı daha iyi anlamasını, yapıyı meydana getirmeden önce tüm olası tehlikeleri görmesini sağlıyor. Ayrıca takımların birbirleri ile uzaktan iletişimi güçlendirmesi adına AR ve VR teknolojileri de kullanılıyor. 

Otomotiv sektöründeki gelişmeler ile birlikte 3D yazıcıların kullanımı artmaya başladı. Yani bu 3D yazıcıları kullanan tek şirket Ford şirketi değil. Porsche ve General Motors gibi firmalarda geçtiğimiz aylarda bu tür adımları atmıştı. Araçlarda 3D yazıcılar ile üretilen parçalar gün geçtikçe artmaya başladı. HRE isimli jant firması da dünyanın ilk 3D yazıcısı ile üretilen titanyum jantını kullanmaya başlamıştı. Şirketler 3D yazıcı tarafında oldukça başarılı adımlar atmaya devam ediyor.


Oxford Üniversitesi'nin yapay zekası insanlardan daha iyi dudak okuyor!Oxford Üniversitesi'nin yapay zekası insanlardan daha iyi dudak okuyor!
Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir!Stanford Üniversitesi'nden şaşırtıcı çalışma:Herkes trol olabilir!

PAYLAŞ