Florida'da Sürücüsüz Araçlara İzin Verildi! - Haberler - indir.com

Florida'da Sürücüsüz Araçlara İzin Verildi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 21:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Otonom araç teknolojisi son dönemlerde hızla gelişen teknolojiler arasında yer almakta. Birçok firmanın üzerinde çalıştığı teknoloji, yeni nesil teknoloji ve araç pazarının da ana odak notası haline gelmiş bulunmakta. Bu alanda birçok geliştirme projesi sunan firmalardan bazıları ise, araçlarını kamuya açık alanlarda test etmeye bile başladı. Otonom araç teknolojisi için firmaların arasında ciddi bir rekabet olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Bu teknolojiyi ilk tam ve sorunsuz bir şekilde pazara sokan firma alanında bir dev olma fırsatı yakalayacağından, üreticiler arasında ciddi bir savaş da şimdiden başladı. 

Tabi ki araçları kamuya açık alanda test edebilmek için firmaların bazı gerekli izinleri de alması gerekiyor. Bazı ülkeler ise bu fikre hala sıcak bakmadığından dolayı, asla sürücüsüz araçların trafiğe çıkmasına ya da test edilmesine izin vermiyor. Bu durum, bu düşünceye sahip olan ülkedeki üreticiler için ise oldukça büyük bir dez avantaj. Bu firmaların üretim merkezlerini farklı bir bölgeye taşımak ya da bu savaştan çekilmekten başka şansları yok gibi duruyor. 

Otonom araçların eğitim müfredatı değişiyorOtonom araçların eğitim müfredatı değişiyor

Florida  Sürücüsüz Otonom Araç Testlerine İzin Veriyor 

Uber, Otonom Araç Teknolojisi İçin 1 Milyar Dolar Yatırım Aldı

Araçların kamuya açık alanlarda test edilebilmesi için, şuan test edilen ülkelerde ise, olası bir soruna karşılık önlem amaçlı, araçların içerisinde mutlaka bir sürücünün bulunması şartını koşarak izin veriyor. Bu teknolojiye karşı güvenin henüz oturmaması ise oldukça normal olsa da, otonom araç teknoloji konusunda bir atak Florida’dan geldi. ABD’nin Florida eyaleti otonom araç testleri için birçok ülkede geçerli olan sürücü şartını kaldırdı. 

Daha önce bu testler için ABD’nin farklı ülkeleri de bu kuralları da esnetmişti. Florida da bu kararı alak 1 Temmuz tarihinden itibaren, bölgesinde test amaçlı sürücüsüz araçların trafiğe çıkmasına izin verecek. Birçok firmanın bu alanda geliştirmiş olduğu otonom araç sürüşlerinin testleri uzun zamandır devam etse de, bu araçların trafikte bir kazaya neden olabilme olasılığının oldukça az olduğunu söyleyebiliriz. Bu alanda hafızalara kazınan tek büyük kaza Uber’in otonom aracının gerçekleştirmiş olduğu kazaydı. Bu kaza diğer otonom araç üreticileri için de büyük bir deney niteliğindeydi. 

Apple'ın otonom araç filosundaki otomobil sayısı arttı

Tabi ki otonom araç teknolojisinin kontrolsüz testlere hazır olup olmadığı hale soru işaretleri oluştursa da, firmaların bu alanda gerekli önlemler almadan araçlarını trafiğe çıkarmayacağı da kesin. Buna karşılık 1 senedir birçok ülkede devam eden otonom araç sürüş testlerinden de hiçbir kaza haberi gelmedi. Ayrıca otonom araç teknolojilerinin daha hızlı gelişmesi ve gelişimini dünyaya kanıtlayabilmesi için de sürücüsüz araç testlerinin gerekli olduğunun da altını çizmekte fayda var. 

 


Otonom araçlar hakkında ünlü firmadan şok itiraf!Otonom araçlar hakkında ünlü firmadan şok itiraf!
Tesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu KuracakTesla 2020'de Otonom Araçlardan Oluşan Bir Taksi Filosu Kuracak

PAYLAŞ