Firefox'ta Eklenti İzinleri Nasıl Kontrol Edilir? - Haberler - indir.com

Firefox'ta Eklenti İzinleri Nasıl Kontrol Edilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 15:57:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Firefox özelikle eklenti yönünden oldukça zengin bir tarayıcı olduğu gibi eklenti kullanımında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, Firefox’ta eklenti izinleri nasıl kontrol edilir?

Firefox ile yapılabilecek pek çok işleve ek olarak işleri kolaylaştıracak ya da tarayıcıya yeni yetenekler kazandırabilecek pek çok eklenti bulunuyor. Tüm bunlar, yeni eklentilerin geliştirilmesine de uygun bir zemin hazırlarken bazı eklentiler gereğinden fazla şey için izin isteyerek tarayıcı ve bilgisayar üzerinde hakimiyet kurabiliyor. Bu durum özellikle eklentilerde bir açık olması halinde ya da eklentilerin direk bu açıktan yararlanmak istemesi halinde tehlikeli olabileceği gibi Firefox’ta eklenti izinleri nasıl kontrol edilir rehberimizdeki adımları takip ederek tüm bu tehlikeli durumu kontrol altına alabilirsiniz.

Firefox için yeni bir güncelleme!Firefox için yeni bir güncelleme!

Firefox’ta izin kontrolü: Project Insight

Firefox’ta izin kontrolünün yapılması amacıyla geliştirilen ve tamamen güvenilir bir eklenti olan Project Insight, bu konuda en büyük yardımcınız olacak. Eklenti yüklemesini Firefox eklenti mağazasından yaptıktan sonra sağ tarafta yer alacak eklenti simgesine tıklayarak Firefox’ta kullandığınız ve kurmuş olduğunuz tüm eklentileri kontrol edebilirsiniz. Burada hangi eklentinin hangi konuda izin aldığını detaylı olarak görebileceğiniz gibi amacı ile uyuşmayan ve farklı izinleri sizden almış olan eklentileri de silerek sisteminizi güvenli hale getirebilirsiniz. Bu durum özellikle Firefox’ta eklenti kullanan kişiler için oldukça önemli. Bir kez çalıştırmanız ile yeni bir eklenti kurana kadar tekrar çalıştırmanıza gerek kalmayacak uygulama, en büyük yardımcınız olacak.

Firefox Quantum indir


İlgili uygulamalar
Firefox Monitor ile verilerinizin çalınıp çalınmadığını öğrenebileceksinizFirefox Monitor ile verilerinizin çalınıp çalınmadığını öğrenebileceksiniz
Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!Yeni Firefox 63 Daha Güvenli!
Hayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisiHayatınızı kolaylaştıracak 9 Firefox eklentisi

Firefox Developer Edition Tanıtım Videosu


PAYLAŞ