Fidye saldırılarının son kurbanı Canon :10TB kullanıcı verisi çalındı - Haberler - indir.com

Fidye saldırılarının son kurbanı Canon :10TB kullanıcı verisi çalındı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-07 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Fotoğraf ve görüntüleme noktasında dünya devi olan Canon, yeni bir fotoğraf makinesi değil büyük bir siber saldırı ile gündeme geldi. Dünyanın en büyük fotoğraf makinesi ve lens üretici şirketlerinden olan Canon, kötü bir durum yaşadı ve gelen bilgilere göre şirketin sunucularında 10 TB boyutunda bir veri hırsızlığı yaşanmış durumda. Bu tam 10 TB gibi devasa bir veri kötü niyetli hacker’lar tarafından ele geçirilmiş durumda. Bu sayı inanılmaz dururken, bunun arkasında ise “Maze ransomware” var deniyor. Canon cephesinden konu hakkında henüz incelemeler devam ediyor şeklinde bir açıklama gelmiş değil. Söz konusu 10 TB’lık verilerin içerisinde ne olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Fakat bu verilerin gizli veritabanından alındığı ifade ediliyor. Diğer yandan Maze’nin sunuculardaki verileri kitlemiş olduğu ve Canon’dan para teklif ediyor olacağı iddia ediliyor.

Canon veri hırsızlığı ile gündeme geldi

Canon'dan kullanıcılarına bir müjdeCanon'dan kullanıcılarına bir müjde

Şirket geçtiğimiz günlerde 45 megapiksel FF CMOS sensöre sahip ve gövde içinde beş eksende görüntü sabitleme özelliği yapabilen ve video tarafında dikkat çeken bir cihaz ile piyasaya gelmişti. En üst tarafta 8K video desteği sunan yeni EOS R5 modeli yapılan ilk testlerde bir ısınma sorunu yaşadığı gündeme geldi. Söz konusu bu model ısınma sorunu ile gündeme gelirken, cihazın sürekli olarak 8K yada 4K videolar için sunduğu sürenin az olduğu belirtildi. Cihaz içinde ise su geçirmezliği bozabileceği için bir aktif fan yer almıyor. Kompakt bir gövde de ısıyı dışarı atamayan bu cihaz özellikle güneş altında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Isınıp video çekmeyi durduran cihaz soğuması için süreye ihtiyaç duyuyor.

Bakalım şirket başta veri problemleri daha sonra cihazda yaşadığı ısınma sorununa karşılık nasıl bir açıklama yapacak göreceğiz.


YouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyorYouTuber'lara Canon'dan özel kamera geliyor
Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!Xiaomi, Nikon, Canon ya da Hasselblad'la ortaklık yapabilir!

PAYLAŞ