Fenerbahçe YouTube gelirleri açıklandı - Haberler - indir.com

Fenerbahçe YouTube gelirleri açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 17:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, yaptığı basın açıklamasıyla kulübün ekonomik durumuna yönelik önemli veriler sundu.

Fenerbahçe seçimlerinin ardından kulüp yönetiminde ekonomik olarak farklı bir yönetim sergileyen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un yaptığı ilk hamlelerden birisi YouTube yapılandırmasıydı. YouTube’da yer alan “Katıl” özelliğini aktif hale getiren yönetim, taraftarların özel içeriklerden yararlanması adına 3 farklı paketi devreye almıştı. Beyaz, sarı ve lacivert olarak adlandırılan paketlerde minimum ücret 5 TL olurken kullanıcılar 15 TL ve 25 TL’lik paketlerden birsini seçerek YouTube’da yeni bir dönem başlatmıştı. Yakın geçmişte ise tüm 3 paket, 15 TL’lik ücret ile Sarı ismiyle tek bir pakette sunulmaya başlandı.  Paket ile birlikte özel içerikler hazırlayan Fenerbahçe ekibi, taraftarların özel idman videoları, takım içindeki challenge’ları, maç öncesi ve sonrasında özel açıklamaları gibi içerikleri abonelere sunuyor.

Fenerbahçe’nin YouTube gelirleri ne kadar?

Paket ve izlenme oranlarıyla birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç Fenerbahçe için merak edilen YouTube gelirleri konusunda merak edilen soruya yanıt verdi.  Başkan Koç’un resmi açıklamalarına göre şirket YouTube’da 2 milyon aboneye, elde edilen gelir ise 6 milyon TL’ye ulaştı. Ancak açıklamanın en dikkat çeken detaylarından birisi bu alandaki hedeflerdi. Kripto para alanında da faaliyetlerine başlamaya hazırlanan Fenerbahçe yönetimi, tüm bu çalışmalar ile birlikte dijital alandaki gelirleri 150 – 200 Milyon TL seviyesine yükseltmeyi hedefliyor.

“Kripto para işine gireceğiz”

Konuyla ilgili "Gelirler artacak, masraflar azalacak. Sportif başarı artacak. Ticari tarafı var. Dijital dünyada artış var. 100-150-200 milyon gelir beklentimiz var ileride. 5-6 milyon gelire geldik. Kripto yapacağız. Diğer konu elimizde gayrimenkuller var. Belki de devletimizin omuz vermesiyle geliştirmemiz gerekiyor. Emlak furyasını kaçırdık. Kenan Evren Lisesi 10 sene evvel bizim olsaydı çok farklı olacaktı. Çok büyük fark var. Genel ekonomik durum da bunu etkiliyor." diyerek kulübün mevcut durumu hakkında sözlerini noktalayan Başkan Ali Koç, korsan yayından yayıncı kuruluş ile anlaşmalara kadar tüm detayları açık bir şekilde tablolarla aktardı.

Fenerbahçe TV’den yayınlanan ekonomi programının tamamını videodan izleyebilirsiniz.





PAYLAŞ