FBI iPhone kilidini kırmayı başardı - Haberler - indir.com

FBI iPhone kilidini kırmayı başardı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD basınında tekrardan gündeme gelen haberlere göre FBI, açılmayacağı iddia edilen iPhone’lara girmeyi başararak veri savaşlarında bir adım öne geçmiş oldu. Kilidi kırılan telefonun ise 2019’un sonlarındaki Donanma Hava İstasyonu Pensacola’ya silahlı saldırı düzenleyen bir kişiye ait olduğu ifade ediliyor. CNN cephesinden bugün içerisinde yayınlanan bir habere göre FBI yetkilileri, geçtiğimiz aralık ayında Florida’da Donanma Hava İstasyonu Pensacola’da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı düzenleyen bir kişinin iPhone telefonuna girmeyi başardı. Yapılan açıklamaya göre iki farklı iPhone model akıllı telefon yer aldığı söylenen failin cihazlarından en az birine erişim sağlandığı ifade edildi.

Geçtiğimiz dönemlerde ise yine benzer bir şekilde Apple, FBI’a olayın failine ait iCloud verilerini sunmuş ancak iPhone’lara erişim sağlamalarında yardımcı olmayacaklarını ifade etmişti. Konu hakkında yılın başında açıklama yapan şirket, Donanma Hava İstasyonu Pensacola’daki terör saldırısına üzüldüklerini fakat iOS’ta bir arka kapı oluşturmanın ulusal güvenlik tehdidi oluşturabileceğini belirtmişti.

Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttıApple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı

FBI, iPhone’a erişmeyi başardı

Apple daha önce benzer konularda ABD federal mahkemeleri tarafından verilen kararlara dahi karşı çıkarak iPhone kilitlerini açmayı reddetmişti. Bu kapsamda şirket, 2015’te mahkeme emrine karşı çıkarak böyle bir durumun “tehlikeli bir emsal” oluşturacağını savunmuştu. 2019’un sonunda gerçekleştirilen terör saldırısından bugüne ise FBI, öldürülen kişinin iPhone kilidini açmak için Apple’a baskısını sürdürüyordu. New York Times’ın haberine göre saldırganın bir iPhone 7 ve iPhone 5 cihazı bulunuyordu. Veri savaşlarında Apple’dan beklediği desteği göremeyen FBI, kendi yöntemleri ile saldırgana ait olan iPhone’a erişmenin bir yolunu buldu ve uygulanan bu yöntemi kamuoyuna açmadı.

Geçtiğimiz günlerde Forbesin yayınladığı habere göre ise FBI, kamuoyuyla Apple’a baskı kurmak istiyor. İki tarafında sürekli devam eden veri savaşları ise en büyük örnek olarak karşımıza çıkıyor.


Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecekApple 500 milyon dolar ceza ödeyecek
Apple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldıApple sanal gerçeklik şirketi NextVR’ı satın aldı

PAYLAŞ