Facebook'un Kripto Parası Libra Duyuruldu - Haberler - indir.com

Facebook'un Kripto Parası Libra Duyuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 10:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook’un 2010 senesinde çıkarmayı düşündüğü kripto para ile ilgili projenin detayları da planlanmaya başladı. Kurucu üyeleriyle kripto paraların kullanımını nasıl yaygın hale getireceğini belirleyen Facebook görev dağılımlarından yararlanacak.

Geçtiğimiz yıldan beri Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Facebook’un bir kripto para birimi olacağı yönünde ip uçları verse bu konuda net bir açıklama gelmemişti. Bu sene F8 konferansında Mark Zuckerberg, merakla beklenen kripto para hakkında bir açıklama yapmış ve para transferlerinin artık fotoğraf yüklemek kadar kolay olacağını da duyurmuştu. Tüm dünyada merak uyandıran projenin detayları ise iyice şekillenmeye başladı.

Facebook Kripto Para Kazanmayı Teşvik Eden Tüm Reklamları YasaklıyorFacebook Kripto Para Kazanmayı Teşvik Eden Tüm Reklamları Yasaklıyor

Facebook, Libra Facebook’a Start Verdi 

Facebook'un Çıkaracağı Kripto Paranın Adı Belli Oldu

Salı günü kripto para projesini resmi bir şekilde açıklayan Zuckerberg, Facebook’un  kripto para birimi için ismi de nihayet belirledi. Libra, Facebook olarak adlandırılan projede Facebook ve Libra Association ortak bir çalışma yürütecek. Bu çalışmada Libra Association, kripto para birimini yönetirken, Facebook’un Calibra ismiyle oluşturduğu ekip ise, kripto para birimiyle ilgili gereken uygulamaların oluşturulmasından sorumlu olacak. 

Dünyanın  en yayın  kullanılan sosyal ağı olarak 2,4 milyar aktif kullanıcıya sahip olan Facebook’un piyasaya süreceği yeni kripto para ile, herhangi bir kripto para biriminin ulaşabileceği insandan daha fazla kitleye ulaşma imkanı olduğunun da altını çizmekte fayda var. Bu doğrultuda Facebook’un ilerleyen dönemlerde kripto para birimleri alanında da bir dev haline gelmesi sürpriz olmaz.  

Facebook Kullanıcı Hesaplarını Nasıl Güvende Tutacak? 

Facebook üzerinden yayılan bir kripto para virüsü ortaya çıktı

Tabi ki, Facebook’un geliştirdiği bu kripto paraların olumlu yönleri olduğu kadar olumsuz yönleri olduğunun da altını çizmekte fayda var. Facebook’un son dönemlerde isminin karıştığı skandallara bakacak olursak, kripto paralar ile birlikte kullanıcılarının hesap güvenliğinin de daha çok tehlikeye gireceğini söyleyebiliriz. 

Facebook’un bu alanda nasıl iyileştirmeler yaptığını bilmeden şuan güvenlik konusunda konuşmak için biraz erken gelse de, geliştiricilerin gizlilik ve güvenlik ilkelerini esas alan bir yazılım geliştirmelerinin de gerekli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Facebook bu projeyle dünyanın farklı yerlerinde banka hesabı bulunmayan 1,7 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor.  

Kripto Para İçin Dev İsimler Biraya Geliyor 

Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

Facebook geçtiğimiz senelerde, kendi içerisinde yetkilendirdiği bir ekibin yanı sıra kripto para birimi için dışarıdan da ortaklar toplamaya başlamıştı. Geçtiğimiz Mayıs ayında PayPal’ın eski başkanı Marcus’da, şirket içinde blok zinciri teknolojisini kurabilmek adına Facebook Messenger’in başına geçmişti 

Kripto para birimi için  şuanda 28 kurucu üyeye sahip olan Fecebook, bu ekibi iyice geliştirerek 2020 senesine kadar kurucu üye sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyor. Facebook’un bu hedefine ulaşıp ulaşamayacağını ya da kripto paralar sonrasında kullanıcılarının hesaplarını güvende tutmak için nasıl adımlar atacağını ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz. 


İlgili uygulamalar
Commerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurduCommerzbank ve Mozilla, Facebook krizi sonrası reklamlarını durdurdu
UBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini DestekleyecekUBER, Paypal ve Visa Facebook'un Kripto Para Birimini Destekleyecek

PAYLAŞ